I California, Does snakke på telefonen får du poeng på din kjøring posten?

I California, Does snakke på telefonen får du poeng på din kjøring posten?


Distrahert kjøring betyr at du kjører mens du gjør noe annet, for eksempel snakker i en mobiltelefon, texting en melding, eller selv på jakt etter noe på gulvet i bilen. California og andre stater har lover mot distrahert kjøring, samt spesifikke lover og straffer som dekker bruk av mobiltelefoner og andre mobile enheter. Hvis du er sitert for å bruke en mobiltelefon i bilen, vil du ikke motta noen prikker på førerkortet, med mindre du er også sitert for hensynsløs kjøring.

Poeng og straffer

California bruker et poengsystem på sin tilstand utstedt førerkort. Som du samle poeng for trafikk brudd, du nærmer deg suspensjon av lisensen. Selv bruker en mobiltelefon mens du kjører kan være et brudd på loven, dette av seg selv, vil ikke dette medføre poeng. En mindre bevegelig brudd tjener et enkelt punkt på førerkortet, mens et sitat for hensynsløs kjøring, DUI, hit-and-run, eller kjøring med en betinget lisens tjene to poeng. Det tar tre år å fjerne et enkelt punkt fra lisensen, og 10 år for mer alvorlige krenkelser. DMV vil også klare brudd single-point hvis føreren deltar trafikk skolen.

State Laws

California kjøretøy fastsetter fire lover som er knyttet til bruk av mobiltelefon under kjøring en motorvogn. Drivere kan ikke bruke mobiltelefoner under kjøring, med mindre de har en håndfri enhet som tillater dem å bruke enheten mens du holder begge hendene på rattet. Førere under 18 år, samt førere av transitt og skolebusser, kan ikke bruke en mobiltelefon av noe slag. California barer også texting eller noen annen form for skriftlig kommunikasjon - skriftlig, sender eller mottar meldinger - mens du kjører, med mindre sjåføren bruker en håndfrienhet.

Base Bøter og sitater

Som av 2013, fastsetter lovene i California ned en base bot på $ 20 for en første brudd på mobiltelefon vedtekter. Andre og påfølgende brudd på loven medføre en base bot på $ 50. Men lokale fylkes bøter og avgifter øke disse beløpene. Offiseren må utstede en trafikk sitat å dokumentere bevegelig brudd, identifisere tiltalte sjåføren, og gi den tid, dato og sted for lovbruddet.

unntak

Loven gjør spesifikke unntak for bruk av mobiltelefon under kjøring. En driver er tillatt å bruke en mobiltelefon mens du kjører - i en nødssituasjon, blant annet kontakt med en medisinsk leverandør, brannvesen eller politikk byrå. Emergency servicepersonell ved hjelp av en autorisert utrykningskjøretøy, slik som en ambulanse, er også unntatt. Du kan også bruke mobiltelefoner fritt under kjøring på privat eiendom.