Hvorfor Min iPod Touch Går til Recovery Mode

Recovery modus er en sovende tilstand på en iPod touch. Det kan forekomme av ulike årsaker. I denne modusen, er iPod ute av stand til å fungere, som inkluderer å spille av mediefiler, eller synkronisere innhold fra datamaskinen. Skulle du opplever dette problemet, vel vitende om at din iPod går inn utvinning kan være nyttig.

symptomer

Når iPod touch går inn i gjenopprettingsmodus, vil iTunes vise følgende fryktede meldingen når du kobler den til datamaskinen: "iTunes har oppdaget en iPod i gjenopprettingsmodus Du må gjenopprette denne iPod før den kan brukes med iTunes.". I tillegg er "Koble til iTunes" -skjermen vises på spillerens display. Denne skjermen vil være synlig så lenge iPoden er i gjenopprettingsmodus, og enheten vil forbli svarer. I tillegg vil du ikke ha tilgang til lagrede mediefiler.

årsaker

I visse situasjoner vil en iPod touch automatisk gå inn i recovery-modus etter en oppdatering eller gjenoppretting problemet, ifølge Apple. Dette kan skje hvis du jailbreak iPod og prøver å installere en oppdatering. En iPod touch kan også stilles manuelt plassert i gjenopprettingsmodus. De fleste vil plassere det i denne modusen hvis en oppdatering eller gjenoppretting ikke komplett med iTunes, hvis iPod stadig starter på nytt, men aldri viser startskjermen, eller hvis den slutter å svare, eller viser Apple-logoen uten en fremdriftslinje.

Gjenopprette

Hvis iPod touch er i recovery mode, anbefaler Apple at du gjenopprette enheten med iTunes. Faktisk, sier Apple at når du bruker eller i gjenopprettingsmodus, kan du bare gjenopprette enheten. Dessverre, gjenopprette iPod sletter lagrede filer og sletter egendefinerte innstillinger, så forhåpentligvis du opprettet en sikkerhetskopi av filene dine med iTunes. Hvis du ikke hadde opprettet en sikkerhetskopi før iPoden gikk i recovery-modus, vil du sannsynligvis nødt til å synkronisere filer til spilleren igjen.

Anbefalinger og advarsler

Hvis iPod touch er fortsatt fast i recovery mode, selv etter å gjenopprette den, bør du vurdere å kontakte Apple support og planlegge en reparasjon økt på en av sine butikker. Forsøk på å løse problemet selv, kan bare føre til mer skade enn godt, så demontere det er ikke tilrådelig. Hvis enheten er fortsatt under en begrenset eller utvidet garanti, demontering det vil også bryte garantien, og du blir nødt til å betale ut av lommen for reparasjoner.