Hvordan Wire har en 2002 Land Rover for en trailer?

Hvordan Wire har en 2002 Land Rover for en trailer?


I 2002 årsmodell, ble Land Rover produsere tre modeller: Discovery II, Freelander og Range Rover P38. Av disse modellene, er Range Rover det foretrukne alternativet for tunge slepe. Alle Range Rover-modeller er konstruert for sleping og har tunge chassis, aksler og kjøre tog tilsvarende eller bedre enn de som typisk på 3/4-tonns lastebiler. Motoren leveres standard med svært krevende olje- og overføring kjølere - komponenter kun tilgjengelig som en del av en eventuell kraftig slep pakke på de fleste andre marques. forhandlere US Land Rover ikke selge seletøy for tilkobling av slepekrok, noe som gjør ledningsnett for en trailer et komplisert prosjekt.

Bruksanvisning

1 Monter ledningen på en Land Rover Discovery II ved å kjøpe og montere en ettermarkedet sele designet for kjøretøyet. Finn pluggen igjen av Land Rover for forhandleren installasjon av sin opprinnelige utstyrsfabrikanten (OEM) sele ved å fjerne dekselet festes på plass på høyre side av bagasjerommet og leter etter en løs plugg, vanligvis en hvit stykke tapet til veven fôring til baksiden av det bakre lyset klyngen.

Monter ledningen på en Land Rover Freelander ved å kjøpe og montere en generisk markedet sele beregnet for hard-ledninger til en hvilken som helst 12-volts kjøretøy. Finn ledningene du må spleise bak passasjersiden bak lyset cluster ved hjelp av en skrutrekker for å fjerne en svart plastdeksel til høyre for lasterommet over verktøyet lagringsområde.

Monter ledningen på en Land Rover Range Rover P38 ved å kjøpe og montere en ettermarkedet sele designet for kjøretøyet. Finn pluggen igjen av Land Rover for forhandleren installasjon av sin OEM sele ved å fjerne gulvpanelet som dekker reservehjul, da panelet som dekker oppbevaringsrommet under høyre bakvindu, deretter den vertikale panel rett bak baklykt klyngen . Alle disse panelene bare klippet ut av sine steder. Pluggen festes via en kort sele til ledninger som tjener baklys klyngen.

2 Installer en omformer designet for å tillate den britisk-stil uavhengig kablet fabrikken vevstol å drive amerikansk stil common-kablet trailer lys. Bruk wire strippere til å fjerne 1/2 tomme av isolasjon fra hver ledning som skal sammenføyes, vri ledningene sammen parrer fargekoder som anvist, bruker en lodding kit for å gjøre skjøtene og deretter bruke en krympeplast kit å isolere tiltrer.

3 Må de respektive kablings instruksjonene som følger med omformer, som typisk holder at venstre blinklys opererer via en rød tråd og festes til den gule ledningen på converter, høyresving signal opererer via rød / svart pinstripe wire og festes til den grønne ledningen på omformer, sidelanternene operere via en grønn ledning og attache til den brune ledningen på omformeren, bremsene fungerer via en grønn / sort pinstripe wire og feste til den røde ledningen på omformeren og jordledningen er en blå ledning som festes til hvite ledningen på omformeren.

4 Følg produsentens instruksjoner for å installere et relé utformet for å gi strøm til ekstra lys montert på tilhengeren. Stafetten bruker bilens fabrikkinstallerte vevstol som signaliserer strøm, men opererer tilhengeren lysene fra en egen strømkilde, som hindrer ekstra lys på tilhengeren fra å blåse sikringene kun utviklet for å kjøre bilen lys.

5 Route selen til nærhet av slepe pakken. Land Rover gir vanligvis et hull for utslipp av slepekrok sele i kvartalet panel bak på sine biler, som tetter via en gummipropp. For å rute ledninger utenfor, trykk pluggen fra hullet sitt, bruke saks for å klippe en "V" -formet slit i pluggen, slip selen i sporet og sett pluggen.

Hint

  • OEM seletøy tilgjengelig fra britiske forhandlere er kablet for de europeiske uavhengige blinklys; tilhengere i USA vanligvis kommer utstyrt med vanlige blinklys.
  • Ifølge Land Rover, kan montering av en ettermarkedet sele eller skjøting av sine vevstoler føre alle lys på bilen for å eksplodere. Men usannsynlig dette scenariet, vil det sikkert noen garantier igjen på bilen ugyldig.