Hvordan Wire en Scooter batteri

Hvordan Wire en Scooter batteri


Kabling en scooter batteri er ikke en komplisert prosedyre hvis du har noen generell kunnskap om elektriske systemer; det krever noen grad av forståelse elektriske koblinger og positiv og bakken ledninger, samt å være i stand til å identifisere potensielle kortslutninger. Batterier gi litt vanskelige situasjoner fordi hvis kablet galt, vil de føre til det elektriske systemet til å mislykkes, i en best-case scenario, og kunne selv eksplodere, i et worst-case scenario.

Bruksanvisning

1 Finn kabling plan for din scooter. Trekk det nye batteriet ut av emballasjen. Fukt batteriet ned ved å legge vann, som beskrevet i produsentens instruksjoner. Tillat en forhandler for å fukte batteriet, hvis du ikke er sikker på hvordan du går frem. Fjern vann pluggene på toppen av batteriet, som det kostnader. Lad batteriet tilstrekkelig, med en vedlikeholdslading lader. Ta batteriet ut av laderen. Sett inn vann plugger og fest dreneringsslangen som følger med batteriet.

2 Finn terminal hardware i batteri esken (to skruer med to matchende nøtter). Ta ut batteriet og sett det i batteriholderen i scooter. Kontroller at batteri setene riktig, uten ubalanse. Finn batteriet strikk og koble den til scooter; vikle den rundt batteriet og koble den andre stroppen slutt på scooter ramme, så vel. Bekreft at batteriet sitter tett.

3 Ta den sorte ledningen som kommer fra scooter kabling system og sørge for at ledningene enden har riktig kontakt. Fjern feil kontakt, hvis den finnes, ved å klippe den av på basen, og deretter bruke en wire stripper for å fjerne isolasjonen på den avskårne enden. Ta en ny kontakt og plassere den på slutten av nakne sorte ledningen. Sett uisolerte ledningen inn i kontakten og presse kontakten tett på slutten, ved hjelp av en crimper verktøy. Line opp den nye kontakten enden til den negative batteripolen (symbolisert ved en "-" tegn). Koble den med maskinvare og skru det fast med en skrutrekker og halvmåne skiftenøkkel. Gjenta den samme prosessen for den røde ledningen.

4 Kontroller at sikringen i scooter ledninger systemet viser ingen burn-out tegn. Finn "On" bryteren og slå scooterens elektrisk kraft på bare - ikke motoren. Kontroller at det ikke er noen kortslutninger ved å teste de elektriske brytere. Finn den kort i systemet, hvis sikringen brenner ut, skifter sikringen når fast.

5 Slå på scooter motor og teste elektriske brytere med motoren i gang. Bekreft en gang at batteriet sitter sikkert, og deretter slå av scooter motor. Ta det for en prøvetur for å bekrefte alt fungerer som det skal.

Hint

  • Sørg for å koble fra batteriet hvis scooteren kommer til å sitte i en lengre periode. Dette hindrer at batteriet tappes raskt. Re-lade batteriet månedlig med en vedlikeholdslading lader hvis den sitter perioden varer i noen måneder.
  • Unngå gnister på eller i nærheten av batteriet. Batterisyre gass fra battericellene inne kan antennes og eksplodere.
  • Enhver batteri arbeidet skal utføres iført vernebriller eller lignende beskyttelse til alle tider.