Hvordan Winterize Sea Ray Boats

Hvordan Winterize Sea Ray Boats


Beskytte din investering i en båt er svært viktig. Regelmessig vedlikehold og vinter må utføres for å hindre kostbare skader på marine motor. Du kan finne de nødvendige verktøy for å utføre dette vedlikeholdet på en lokal marine butikk. Det er en god idé å endre alle væsker i motoren. Dersom vann er funnet i noen av smøresystemene, slik at det i løpet av vinteren kan være meget skadelig, og vil føre til rust og korrosjon.

Bruksanvisning

1 Sjekk sidene og bunnen av båten for eventuelle spenningssprekker og blemmer. Hvis noen skader er funnet, ta kontakt med en profesjonell. Vask alle rester av båten og voks utvendig.

2 Fyll drivstofftanken og hell stabilisator i systemet. Dette vil redusere sjansen for kondens bygge opp over vinteren.

3 Åpne motorrommet og sjekke alle slanger og ledninger. Bytt ut noen slanger som føles myk. Reparere eventuelle frynsete ledninger. Rengjør lensepumpe med såpe og vann. Hook opp vannet skylle systemet til en hageslange. Ta av gnistfanger fra toppen av forgasseren. Start motoren og la den varme opp å sørge for at inntaksvannet strømmer gjennom motoren og ut eksosporten. Hell i fogging olje og la motoren gå, da dette gjør oljen til å bli trukket inn i sylindrene. Steng av drivstofftilførselen og la resten av drivstoffet i forgasseren å brenne av. Ved hjelp av en socket og skiftenøkkel, fjerne tennpluggene. Spray litt fogging olje gjennom tennplugghull. Tørn motoren noen ganger for å belegge sylinderveggene. Sjekk pluggene for korrosjon og utbrenthet og bytt dem om nødvendig. Bytt ut gnistfanger og dekke det med et ark av plast. Bruk av elektrisk tape, forsegle plast rundt fangeren og forgasseren. Dette vil redusere sjansen for fukt inn i motoren.

4 Ved hjelp av vedlikeholdshåndboken, finne plasseringen av tappepluggene. Med en åpen fastnøkkel, fjerne dreneringspluggene og la vannet renne helt ut av motoren. Pass på baugen av båten er høyere enn hekken for å sikre alle vannet renner riktig. Bytt ut tappepluggene.

5 Ta ut peilepinnen. Skru på input enden av oljepumpe og pumpe ut motoroljen i en beholder. Bruk av oljefiltertang, fjerne oljefilteret og erstatte med en ny enhet. Koble oljepumpen og sett en trakt i åpningen. Hell ny olje inn i systemet, er forsiktig med å ikke overfylle. Sett på peilepinnen.

6 Plasser en beholder under hard drive. Ved hjelp av en stor flat skrutrekker, fjern den øverste lufteskruen. Fjern den nedre skrue, og la oljen i foten kan tømmes helt. Hvis dette har en melkeaktig farge, indikerer det vann har kommet inn i systemet. Ta kontakt med en marine mekaniker til å ha dette problemet løst. Ved hjelp av en marin olje pumpe koblet til ny beholder med smøremiddel, sted i nedre dreneringshull og pumpe ny olje til det renner ut øvre ventilasjonshullet. Sett på lufteskruen mens du holder i pumpen. Fjern pumpe og erstatte den nedre fylleskruen.

7 Fjern mutteren på propellen og fjerne. Sjekk tilstanden på den sammen med driv splines. Smør rillene med utstyr glidemiddel og erstatte propellen.

8 Drain ferskvannssystemer og hoder hvis utstyrt. Koble fra batteriet og fjerne det. Kontroller batteriets månedlig og lade opp hvis nødvendig.