Hvordan virker VTEC fungerer?

Hva er vtec?

VTEC er et system skapt av Honda som manipulerer drivverk for større respons og energieffektivitet i et kjøretøy. Det står for Variable Valve Timing og Lift Electronic Control. For å forstå hvordan det fungerer VTEC, må man først forstå hvordan drivverk fungerer. I hovedsak er det består av en kamaksel sitter oppå motorens forbrennings sylindere. Det er fliker satt på gitte lengder langs kamaksel, som, som kamaksel snur, regulerer rekkefølgen og hastigheten som luftinntak og eksos inngangsventiler på forbrennings sylindere åpne.

Hva er bruk av VTEC?

En vanlig kjøretøy har bare en kamaksel profil. Dette betyr at uansett hvor høyt motorens RPM klatrer, er det fortsatt fungerer på samme rate av ventilene åpne og lukke. Dette betyr at, avhengig av konfigurasjonen av kamaksel profil, vil bilen enten har liten effekt ved lave turtall eller mister drivstoffeffektivitet ved høye turtall fordi motoren må jobbe så mye vanskeligere å kompensere for en kamaksel profil som ikke er optimalt konfigurert . VTEC skaper effektivt og bruker to kamaksel profiler slik at kjøretøyet kan ha både høy effekt ved lave turtall og drivstoffeffektivitet på høyt turtall.

Hvordan VTEC jobbe?

VTEC fungerer ved hjelp av en motor eller datamaskinenheten ECU. Dette ECU overvåker oljetrykk, bilens hastighet, gass-stilling og turtall. Den lave turtall kamaksel er permanent holdes på plass i løpet av ventiler, men når ECU dommerne at motoren mister drivstoffeffektivitet som RPM klatrer. Den aktiverer en solenoid, som fører til at andre kamaksel å svinge ned og koble over den opprinnelige kamaksel. Mellom flikene på begge kamaksler, blir den totale profilen av kam endret for å bedre regulere ventilene i forbrennings motorens sylindre.