Hvordan virker Speaker Cable arbeid?

Introduksjon

Høyttalerkabel funksjoner for å levere store mengder elektrisk strøm som trengs for å drive en høyttaler. Kabelen går fra forsterkeren til hver høyttaler. Den elektriske strømmen er hva utøver lydinformasjon som du vil høre spilt over høyttalerne. Selv om det kan virke som enkle wire, høyttalerkabel serverer en viktig del av et system, og kan ha en stor innvirkning på den endelige lydkvalitet. Kabel kan bli ganske dyrt, og dedikerte audiofile vil bruke så mye på høyttalerkabel som den gjennomsnittlige personen vil bruke på en hel stereo. Her er en titt på hvordan høyttalerkabelen utfører jobben sin.

Grunnleggende

Standard høyttalerkabel er laget av strandet kobber, som gir utmerket ledningsevne. Det er to separate tråder av tråd, adskilt med isolasjon. Disse to tråder er knyttet til den polaritet (positiv og negativ) av inngangs- og utgangsklemmene og er forbundet tilsvarende. Høyttalerkabel fungerer akkurat som alle andre wire. Den går vekselstrøm fra kilden (forsterker) til høyttaleren. Når høyttaleren mottar gjeldende, er kombinasjoner separate forskjellige frekvenser til bass, diskant og mellomtoneelementer og spille av lyd som du hører.

Måler

En av de viktigste vilkårene for høyttalerkabel er måler. Gauge refererer til tykkelsen av kabelen og måles gjennom et system som kalles American Wire Gauge. Mindre gauge er faktisk tykkere enn større dimensjon. Høyttalerkabler for hjem lydsystemer kjøre vanligvis mellom 10 til 20 cm. Å ha en mindre måleren er spesielt viktig hvis du har til å kjøre hundrevis av føtter i wire, som større dimensjon på ledningen tillater for mye makt tap og forringelse av signalet og høres over store lengder. Mange entusiaster foretrekker mindre gauge selv over korte avstander fordi det gir en økt evne til å bære strøm.

Bi- eller tri-Wiring

Biwiring er en metode for å koble høyttalerkabler dedikert for høye og lave frekvenser. Snarere enn å koble en kabel til hver høyttaler på "+" og "-" tilkoblinger, vil du koble til to, forutsatt at høyttalerne du bruker er biwirable (har fire terminaler - en "low +", "low - "," high + "," high - "). Produsert biwire kabel er også tilgjengelig for biwiring. Dette gjør det mulig for lydinformasjon, for å skilles med frekvens før du treffer høyttaleren og gir bedre lydkvalitet. Noen høyttalere kan også være tri-wired, skille diskant, mellomtone og nedturer.