Hvordan virker en vidvinkel linse arbeid?

Hvorfor en vidvinkel linse?

Lar sammenligne en vidvinkel linse til en "standard" 50mm linse. En standard linse (også referert til som en vanlig linse) gir en visning som den du ser med øynene. En standard linse er en ikke-zoomobjektiv, men det tillater for et bredt spekter av blenderåpning (lys) som gjør det mulig for bilder i dårlig lys. Det er en flott alle formål typen objektiv. Den vidvinkelobjektiv tilbyr noe helt annet enn en standardlinse. Vidvinkel ser mer enn det blotte øye, det ser bredere og tar i mer enn et bilde standard linse. Hver vidvinkel objektiv er laget for å ta i et bestemt utvalg av syn og noen ganger utvalget er så utrolig bredt det er referert til som en super vidvinkel og enda en ultra vidvinkel. Den bredeste vidvinkelobjektiv kalles fisheye-objektiv. Dette objektivet er så vidt i sitt syn på at det forvrenger bildet, gir det en avrundet, fisk bolle utseende.

Ved hjelp av en vidvinkel linse

Et vidvinkelobjektiv kommer i faste brennvidder (avstanden fra objektivet til fokuspunkt) --- 35,28,24,18 eller 14 mm. Brennvidden justerer visuelle relasjoner til objekter i bildet. Brennvidden identifiserer hvilken vinkel som blir vist. Tenk på en sirkel med en prikk i midten. Nå forestille seg å trekke et stykke inn i sirkelen, en V-form med sin nederste punkt blir dot. Området innenfor V-formen er den vinkel som vises, og det blir smalere eller bredere, avhengig av hvilken brennvidde velges. Hvis du står på samme sted i sentrum av sirkelen og endre linsen tilbake til et standardobjektiv, blir kaken formen veldig smal. En telelinse blir en liten kanal og en vidvinkellinse får bredere.

Brennvidde og Avstand

Ved hjelp av et 18mm vidvinkelobjektiv gir bildet en 100 graders vinkel (pai skive) og begynner å fokusere på 0,85 på en fot. Ved hjelp av en 35mm vidvinkel linse gir bildet en 62 graders vinkel og begynner å fokusere på en fot. Jo kortere objektivet, jo bredere vinkel. En 8mm fisheye-vil produsere en 180 graders utsikt (som er en halv kake) og begynner å fokusere på om lag 0,9 av en fot.

Deler av den Lens

En enkelt-linsen refleks (SLR) bruker et vidvinkelobjektiv utforming kalt retrofocus linsen. Dette er en asymmetrisk linse design som setter den bakre linseelement lenger bort fra filmplanet enn man skulle forvente. En 18mm faktisk sitter på ca 25 mm i linsen. En annen type design kalt kortfokuslinse kan ikke brukes på et 35mm SLR fordi det ville komme for nær refleks speil som finnes i kameraet. Den korte fokuslinse består av glasselementer som er stort sett symmetrisk på hver side av membranen (åpning), men fordi den SLR trenger minimum klaring mellom linsen og filmen blir retrofocus konstruksjon som brukes for SLR kameraet og kort-fokus design er brukt på store format kameraer.