Hvordan virker en motor fungerer?

Drevet av drivstoff og luft

En grunnleggende bilmotor, uansett størrelse eller type, virker ved forbrenning - eller brennende - en kombinasjon av drivstoff (gass eller diesel) og luft inne sine sylindere. Sylindrene er lange, smale passasjer i midten av motoren som huse motor stempler. Stemplene er hva komprimere luft og drivstoff i motoren.

Tennplugger starte motoren Combustion

Som brennstoff og luft komprimeres i motoren, tennplugger, som er små keramiske dioder tilknyttet hver sylinderveggen, antennes i luften og brennstoffet inne i hver sylinder. Tennpluggene er festet til ledninger som mottar elektrisk strøm fra bilens elektriske system. Dette elektrisk strøm eller gnist, er det som initierer forbrenning i en motor.

Forbrenning og Motor

Kraften i motorens forbrenning er det som gir en motor sin makt. Motorens stempler, som er koblet til motorens veivaksel, som i sin tur er koblet til drivakselen til et kjøretøy, blir skjøvet nedover inne i motoren med voldsom kraft. Dette skjer hver gang luft og drivstoffblandingen antennes. Når stemplene er skjøvet nedad, blir kraften fra motorens forbrennings overføres gjennom motorens veivaksel, drivakselen og til slutt til hjulene på kjøretøyet.