Hvordan virker det Heel & Toe Shifter Arbeidet med en motorsykkel?

Hvordan virker det Heel & Toe Shifter Arbeidet med en motorsykkel?


Motorsykler utstyrt med rytter fothvilere, i motsetning til gulvbord, generelt har en tå girspaken, som ligger foran, og litt høyere enn den venstre foten pinne. Sykler med gulvbord er vanligvis utstyrt med en hæl-tå shifter - to skift spaker som er koblet i form av "V." Spakene er plassert på forsiden og baksiden av venstre gulvbordet. Handlingen av hælen-toe shifter ligner noe bevegelse av et se-så: Når den ene siden går opp, går den andre siden ned. Prinsippet og integrasjon med bevegelse av clutch er den samme for begge typer forskyvningskretser. Med hæl-tå shifter, har rytteren mulighet til alltid å bruke nedadgående bevegelse for å skifte gir.

Shifting Up

Med en standard tå shifter, må rytteren plassere sin venstre fot under spaken og løft for å skifte til neste høyere gir. Når du bruker en hæl-tå shifter, presser rytteren nedover med hælen på den bakre spaken for å skifte til neste høyere gir. Spaken er deretter sluppet så det vil nullstille og være klar for neste skift.

nedgiring

På både standard tå skift og hæl-tå Shifter utstyrt motorsykler, skiftende i et lavere gir gjøres ved å trykke ned på fremover girspaken med ballen av venstre fot. Når rytteren har re-engasjert clutchen, er girspaken slippes slik at den kan tilbakestille til neste skift.

Fordeler til Heel-Toe Shifter

Mange ryttere som blir vant til å bruke en hæl-tå shifter synes det er mye lettere å alltid bruke en nedadgående bevegelse for å skifte gir. Å skifte til et høyere gir, presser rytteren nedover med hælen på den bakre girspaken. Å skifte til et lavere gir, presser rytteren nedover med ballen av foten foran girspaken. Fordi en rytter ikke kiler tåen på støvelen under girspaken for å skifte opp, er det mindre sjanse for å marring overflaten av støvelen. Ryttere med visse funksjonshemninger også finne en hæl-tå shifter lettere å manipulere, spesielt de med begrenset mobilitet i anklene.

Ulemper til Heel-Toe Shifter

Ved hjelp av en hæl-tå shifter tar litt tid å bli vant til, spesielt for ryttere som har brukt en tradisjonell tå shifter i mange år. Mens det er mulig å bruke den fremre spaken av en hæl-tå shifter å skifte til et høyere gir, akkurat som en rytter ville på en tradisjonell tå shifter, er det vanligvis mye mindre plass mellom gulvbordet og undersiden av forover girspaken. Dette gjør det vanskeligere å riktig plassere venstre fot for å skifte til et høyere gir. Heel-toe shifters er nesten alltid funnet på motorsykler med gulvbord. Gulvbordene stikker lenger ut enn fothvilere, noe som gir rytteren mindre plass til å lene seg i en sving før du kommer i kontakt med veibanen.