Hvordan virker Bremse lade batteriene på elektriske biler?

Sanne hybridbiler har flere innovative systemer som gjør dem forskjellig fra konvensjonelle biler. Idle-off, servo, eklektisk-bare-stasjonen og regenerativ bremsing er noen eksempler. Regenerativ bremsing er et bremsesystem som fanger opp en del av energien ellers går tapt når et kjøretøy bremser ned, og deretter lagrer den i et batteri for senere bruk. Dette gir biler med elektriske motorer bedre drivstofføkonomi og energieffektivitet. Selv om noen bilprodusentene kan prøve å konvertere konvensjonelle biler til hybrider kan regenerativ bremsing teknologien ikke legge noe til bilen.

Hensikt

Når energi overføres fra motoren til hjulene, er energitapet i alle de bevegelige deler i form av friksjon. Dette betyr at 100 prosent av energien skapt av motoren aldri virkelig gjør det til dekkene. Det samme gjelder med bremsing. For å stoppe bilen, bremseklosser gjelder friksjon på dekkene som konverterer energi til varme. Et kjøretøy effektivitet vurdering er basert på dette tapet av energi. Fordi hybrid biler er i stand til å spare noe av dette tapet av energi når et kjøretøy gjelder bremsene, det har en bedre virkningsgrad sammenlignet konvensjonelle biler.

lading

Hybrid kjøretøy har både en forbrenningsmotor og en elektrisk motor. Men nøkkelen til regenerativ bremsing er den elektriske motoren. I regenerativ bremsing, blir bremsesystemet kraften på hjulene i dreiemomentet på den elektriske motoren aksel. Magneter på rotoren eller akselen, passerer de elektriske spoler i statoren. Ved å passere over de magnetiske feltene, produsert elektrisitet. Denne strømmen er slått til energi som kan lade batteriet til en elektrisk eller hybrid kjøretøy.

Effektivitet

Selv regenerativ bremsing kan fange energi fra bremsesystemet, hvor mye energi fanget forskjellig basert på bilens design. For eksempel, regenerativ bremsing foran hjulet stasjonen bare kjøretøy kan bare fange opp energi fra forhjulene, ikke bakhjulene. For å fange opp energi fra drivhjulene, vil det også være koblet til den elektriske motoren.

Drivstofføkonomi

Hybrider og elbiler bruke regenerativ bremsing å øke drivstofføkonomi og effektivitet. Men denne gevinsten i drivstofføkonomi avhenger av to ting; størrelsen av motoren og dens spenning og batteripakken. En stor motor som arbeider ved en høy spenning kan fange bremseenergien. Også, ved å ha en batteripakke med en høy energikapasitet, det oppfangede energi kan lagres og brukes senere. Kjøretøy som ikke tilfredsstiller disse kravene kan fortsatt ha regenerativ bremsing, men vil ikke ha bedret drivstofføkonomi.

Område

En av ulempene ved å ha en elektrisk bil er dens rekkevidde. Batteriet vil ikke ta bilen så langt som en tank av gass. Men ved hjelp av regenerativ bremsing noe av energien blir fanget og satt tilbake i batteripakken; Dette betyr at bilen kan gå lenger. Dette systemet er viktig for å øke effektiviteten av elektriske biler.