Hvordan vet jeg når mitt projektorlampe går dårlig?

Hvordan vet jeg når mitt projektorlampe går dårlig?


En projektorlampe er en utskiftbar lyspære som fungerer i en hjemmekino projektor eller lignende. Lampen er lik en gløde eller fluorescerende lyspære i at det ikke varer evig. Du kan oppleve en rekke faresignaler når en projektorlampe begynner å svikte. Når du bytter projektorlampen, er det viktig tor erstatte den med en laget spesielt for projektoren. Bruk av feil lampen kan føre til at pæren til å brenne ut raskere og muligens skade projektoren.

Bruksanvisning

1 Slå på projektoren og se på skjermpanelet. Hvis lampen indikatorlys panelets blinker, men projektoren fremdeles overføre lys, er lampen begynner å gå dårlig.

2 La projektoren på og merke hvis den sender lys på skjermen eller veggen den er rettet mot. Hvis du legger merke til lyset er dårlig, er lampen begynner å gå dårlig. Hvis du ikke merke noen lys, har lampen allerede mislyktes. Skift ut lampen med en ny.

3 Slå av projektoren, vent i 30 minutter og slå den på igjen. Lytt til projektorens ballast, styre som sender strøm til lampen, for å lage en klikkelyd. Hvis du hører klikkelyden, men lampen ikke slås på umiddelbart, er lampen begynner å svikte. Hvis du hører klikket støy og lampen ikke slås på i det hele tatt, er lampen dårlig.

4 La projektoren på og merke hvis en advarsel om lampens levetid slutter snart blir vist på skjermen eller veggen projektoren er rettet mot. Dersom en advarsel er til stede, er lampen begynner å gå dårlig.

Hint

  • Rådfør projektorens brukerhåndboken for instruksjoner om hvordan du skifter lampen hvis noen av disse signalene er til stede. Eller ta kontakt med et autorisert verksted eller en tjeneste å ha lampen skiftes ut, hvis du ikke klarer å gjøre lampeskift selv.
  • For å utvide projektorlampen, ikke slå projektoren av og på gjentatte ganger. Dette forkorter lampens levetid. Når du slår av projektoren, la lampen kjølig i minst 30 minutter før du slår enheten på igjen.
  • Når du kobler projektoren til en stikkontakt, kobler du den til en høy kvalitet overspenningsvern som sender en jevn flyt av strøm til projektoren i stedet for rett inn i en stikkontakt.
  • Projektoren kan inneholde en kontroll som angir hvor mange timer projektoren lampe har blitt brukt og hvor mye tid som er igjen før lampen vil mislykkes. Se i bruksanvisningen for spesifikke instruksjoner om hvordan du får tilgang til lampetimene kontroll.