Hvordan vet jeg hva Ohm Setting å kjøre min Speaker Cabinet At?

Hvordan vet jeg hva Ohm Setting å kjøre min Speaker Cabinet At?


Høyttalerkabinetter må være koblet til en forsterker til å drive. Disse to deler av utstyret må være riktig tilpasset for forsvarlig drift. Det er to viktige parametre for å vurdere når du sammenholde høyttalerkabinett og forsterker. Først er makt - makt vurdering av forsterkeren bør ikke overstige effekthåndtering av skapet. Den andre er den ohm rating eller impedans. Impedans er et mål på en elektriske kretser motstand målt i ohm. En høyere ohm vurdering begrenser effekt, mens en lavere rating lar forsterkerutgangen mer makt. Hvis høyttalerkabinett er ohm innstillingen er for høy, vil forsterkeren ikke utgangs sin merkeeffekt. Hvis det er for lav, kan forsterkeren være skadet.

Bruksanvisning

1 Undersøk høyttalerkabinett spesifikasjoner. De fleste høyttalerkabinetter vil ha en dataplate på baksiden, i nærheten av høyttaler inngangsterminalene. Legg merke til effekthåndtering nummer, uttrykt i watt, og ohm rating. Den ohm rating vil typisk være et tall mellom 2 og 8. Hvis høyttalerkabinett har ingen data plate, sjekk manualen eller på produsentens nettsted.

2 Undersøk forsterkerens dataplate eller spesifikasjoner ark for effekt, uttrykt i watt, og den anbefalte ohm rating for tilkoblede høyttalere. Den ohm rating vil enten være et enkelt tall, eller et område, for eksempel 4-8 ohm.

3 Angi impedansen av høyttalerkabinettet for å samsvare med den anbefalte ohm vurdering på forsterkeren. Avhengig av merke, modell og utforming av høyttalerkabinett, vil det være en bryter eller et sett med jumpere som må justeres. Se i bruksanvisningen for detaljer for din bestemt merke og modell av kabinettet.