Hvordan vet jeg at en dynamo batteri går dårlig

Hvordan vet jeg at en dynamo batteri går dårlig


Når bilens dynamo går dårlig, vil du fortsatt være i stand til å kjøre en god stund på strøm igjen i batteriet. Hvis batteriet går dårlig, men du vil ikke være i stand til å gå veldig langt. Lær hvordan du kan fortelle at en dynamo / batteri går dårlig før den forlater deg strandet. Du kan gjøre dette med noen spesialverktøy og avgjøre om dynamo / batteri går dårlig og må skiftes.

Bruksanvisning

1 Koble den negative batterikabelen og lirke opp celle caps fra batteriet med en skrutrekker. Cellen caps er de støpte svart plastmateriale på toppen av batteriet.

2 Hvordan vet jeg at en dynamo batteri går dårlig

Sett inn batteriet gravitasjon tester (pass på at det samsvarer med mengden av sylindere i bilen) i en celle. Alvoret tester fungerer som et øye dropper: klem og slipp pære å trekke batterivæske inn i sprøyten. Telle ballene som flyter i sprøyten. Det er så mange baller som du har sylindere, så hvis du har en firesylindret bil, vil en god batteri flyte alle fire baller. Test hver celle. Hvis to eller flere celler er dårlig, ta ut batteriet til en auto deler butikken og få en erstatning.

3 Oppsummering dine battericeller og koble den negative kabelen. Sett bilen i "nøytral" med parkeringsbremsen, og starte motoren. Hvis du ikke kan starte bilen fordi batteriet er dødt, må du kontrollere at alle tilkoblinger bakken (sort ledning) fra batteriet og dynamoen er god og stram. Hvis de er løse, vil batteriet ikke lade selv med en god dynamo.

4 Slå på frontlykter. Sørg for at du er parkert et sted der du kan se dem reflektert (som mot en vegg) eller har noen se dem for deg. Se å se om strålen er stødig, eller hvis det er dimming jo lenger du lar lysene på - dette er en av de første tegnene på dynamoen går dårlig.

5 Slå på radioen og varmeapparat. Hvis frontlykter dim, så din dynamo går dårlig og må skiftes.

6 Hvordan vet jeg at en dynamo batteri går dårlig


Koble ledningene til et voltmeter til batteripolene (positiv til positiv, negativ til negativ) og vri voltmeter til DC skala. Med motoren i gang, bør du lese alt fra 13 til 14 volt fra batteriet; Noe mindre eller mer betyr at dynamoen går dårlig og må skiftes.

Hint

  • Sjekk at alle elektriske forbindelser mellom batteri og dynamo er stramt - og at viftereimen er stramt også - før forutsatt at dynamoen går dårlig. Typisk road bruk kan riste disse tilkoblingene gratis og føre til at batteriet ikke å lade.
  • Når du skal teste en battericelle, øyebeskyttelse og unngå å få noe av det interne batteriet væske på huden din. Væsken er en form for syre med elektrolytter, og kan forårsake alvorlige brannskader.