Hvordan vet forskjellen på en Ford 360 og Ford 390

Hvordan vet forskjellen på en Ford 360 og Ford 390


motorer Ford FE-serien ble produsert og installert i Ford biler og lastebiler som starter i 1950 og går fram til 1976. Det var mange modeller av FE motorer, wuth tallene tilsvarer omtrent til forskyvning i cubic inches. Selv om det er flere forskjeller mellom Ford 360 og Ford 390 motorer, kan det ofte være vanskelig å si hva som er hva uten å ta fra hverandre hele motoren.

Bruksanvisning

1 Sjekk hvilken type kjøretøy motoren ble tatt ut av. Hvis motoren kom ut av en lastebil eller pickup, er det svært sannsynlig en 360-motor, som 360s hadde en høyere dreiemoment og kraftigere indre deler, noe som gjør dem ideelle for lastebiler. Hvis den opprinnelige bilen var en bil eller andre mindre, lettere kjøretøy, så motoren svært sannsynlig er en 390. 390 motorer hadde mindre dreiemoment, men høyere hestekrefter, noe som gir bedre ytelse i biler. Den 390 ble standard motor for mange Ford biler, samt noen lastebiler.

2 Ta av alle ventildekselet fra motoren din. Se på hodet, og skrive ned tallkoden stemplet på den. Se på motorblokken for en lignende kode, og skriv det ned også. Slå opp antall par i en utveksling bok. Dette vil fortelle deg all den informasjonen du trenger.

3 Ta motoren fra hverandre hvis du har noen mekanisk eller teknisk erfaring, og se etter tegn som ville fortelle de to motorene hverandre. Boringen størrelse er den samme mellom 360 og en 390, men det slag i et 390 er større med en liten mengde, omtrent 0,29 inches (7,24 mm). Også i lastebiler, 360 vanligvis hadde en Holley 4 fat forgasser, mens 360 kom utstyrt med en Ford 2 fat forgasser.

Hint

  • Bare ta fra hverandre en motor hvis du har tidligere mekanisk erfaring i lignende områder. Ellers kan motoren bli permanent skadet og ubrukelig.