Hvordan velge riktig Surround Sound for Blu-ray

Hvordan velge riktig Surround Sound for Blu-ray


Blu-ray-spillere gir et vakkert bilde med opptil 1080p oppløsning, og en rekke Internett-aktiverte spesielle funksjoner. Hva er mindre kjent, men kanskje like viktig, er at Blu-ray-spillere har også en betydelig forbedring i lydkvalitet i forhold til standard DVD-spillere. Blu-ray-filmer er kodet i en av to lossless lydformater, enten Dolby TrueHD eller DTS-HD Master Audio, som er ukomprimert og identisk med studiomasteren lydsporet. Tar full nytte av disse lydformatene krever en hjemmekino, eller surround lyd, system.

Bruksanvisning

Velge hjemmekino komponenter

1 Velg et surround-lyd i stand audio / video (A / V) mottaker. Se etter en A / V-mottaker som støtter Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio, som er lossless audio formater som Blu-ray-plater er kodet i. Pass på at mottakeren har HDMI-innganger, som støtter den høyeste kvalitet lyd og video overføring mellom Blu-ray-spiller og mottakeren.

2 Velg et 5.1- eller 7.1-kanals høyttalersystem. En 7.1-kanals system er ideelt for et større lytteområde, og gir mer avstanden mellom høyttalerne som det legger til to flere høyttalere, som er plassert mellom de fremre og bakre høyttalerne. Den eneste ulempen til en 7.1-kanals system er at det krever flere høyttalere, og derfor har en tendens til å bli dyrere. Det anbefales at alle høyttalerne være samme merke og fra samme produkt linje for å bevare tonal likestilling. Mikse og matche høyttalerne kan produsere svært ulike lyder mellom kanaler.

3 Kjøp speaker wire og annet tilbehør du ønsker, for eksempel høyttaler veggfester. De viktigste faktorene for å vurdere når du kjøper høyttalerledningen er lengden og måle. Det er generelt ansett som en god idé å kjøpe høyttaler ledning som er lengre enn det som er nødvendig for dagens oppsett i tilfelle hjemmekinoanlegg flyttes på et senere tidspunkt. Måleren, eller tykkelse, av høytalerledningen avgjør hvor mye data som kan reise gjennom speaker wire og kan påvirke den generelle lydkvaliteten, spesielt i dyrere surround lydanlegg. Fjorten-gauge speaker wire er tilstrekkelig for de fleste systemer.

Hint

  • Hvis du allerede eier en mottaker som ikke har HDMI-porter og ønsker å bruke denne mottakeren for surround lyd system, kan du koble Blu-ray-spilleren til receiveren med en optisk eller koaksial lydinngang, eller til og med en analog lydinngang . Merk at disse lydforbindelsene ikke støtter lossless lydformater, kun Dolby Digital / DTS (optisk eller koaksial) eller Dolby Pro Logic (analog). En mottaker med HDMI-porter er sterkt anbefalt å få mest mulig ut av din Blu-ray-spiller.