Hvordan velge Olje og Fluids for en Mazda 6

Introdusert i 2002, Mazda 6, eller Mazda Atenza som det er markedsført i Japan, er en passasjer sedan med et hemmelig dobbeltliv på den profesjonelle racerbanen. Disse trinnene gjelder for alle modell år med Mazda 6 i vanlig bruk, men gjelder ikke for racing eller andre spesialitet-bruke modeller.

Bruksanvisning

1 Vedlikeholde servostyring væske på angitte nivåer med M-III eller MV automatgir væske, eller en tilsvarende som DEXRON-III.

2 Hell av vannet og fylle på automatisk girkasse på angitte vedlikeholdsintervaller, bruker MV automatgir væske i en 2,3 liters motor eller T-IV automatgir væske i en 3,0 liters motor. Hvis du har andre motorspesifikasjoner, bør du kontakte nærmeste Mazda serviceavdeling for mer informasjon.

3 Bruk GL-4 eller GL-5 manuell girkasse olje, 75W-90 viskositet, i manuell girkasse for alle motorstørrelser.

4 Legg etylenglykolbasert frostvæske kjølemiddel, i en 50-50 blanding med destillert vann, for å opprettholde riktige nivåer i radiatoren og kjølevæske ekspansjonstanken. Hvis destillert vann ikke er tilgjengelig, kan du bruke rent, drikkbart vann så lenge det er mykt eller demineralisert.

5 Endre motorolje regelmessig, ved hjelp av SAE 5W-20 viskositet. Vær sikker på kvalitetsbetegnelse SL eller ILSAC er på etiketten.

Hint

  • Vær forsiktig når du utfører vedlikehold på bilen din; bremsevæske, frostvæske og andre kjemiske væsker kan skade lakken på bilen din. Noen, slik som mange kommersielle bremsevæske og servostyring væske varianter, er også brannfarlig.