Hvordan velge Olje og Fluids for en Kia Spectra

Kia Spectra, først produsert i av morselskapet Hyundai Kia Automotive Group, ble Kias mest solgte kjøretøy i USA i 2004-2005 modell år. Trinnene er de samme for alle moderne modell år av Kia Spectra med mindre annet er angitt.

Bruksanvisning

1 Bruk SAE 10W-30 motorolje i din Kia Spectra motor, med mindre du har tenkt å drive det i temperaturer under 0 grader Fahrenheit før neste oljeskift. Hvis det er tilfelle, kan du finne 5W-30 for å være mer hensiktsmessig, hjelpe med kaldstart.

2 Kjøp bare API service GL-4 lakk eller SAE 75W-90, for manuell girkasse. Den automatiske girkassen tar SK ATF SP-III eller Diamond ATF SP-III.

3 Fyll på din servostyring væske som nødvendig med PSF-III.

4 Sett SAEJ1703 eller FMVSS116 DOT-3 eller DOT-4 bremsevæske i det hydrauliske bremse og / eller clutch system.

5 Hold frontruten ren med noen frontruten vaskemaskin væske som inneholder en frostvæske komponent for kaldt vær søknad. Hvis du er positivt at temperaturene ikke vil slippe å fryse, kan du også bruke vanlig vann, selv om de fleste spylervæsker har løsemidler som gjør en bedre jobb med renhold.

Hint

  • Pass på at du bruker kjølevæske med en etylenglykol base. Bruk av andre kjølevæsker kan føre til for tidlig korrosjon på motorkomponenter eller redusere frostbeskyttelse. Bland kjølevæsken med vann i et forhold på 35 til 65 deler av kjølevæske til 60 til 40 deler vann. Sørg for at du bruker myk eller demineralisert vann; destillert er best.
  • Unngå å bruke DEXRON-III, Mercon-III, Mercon-V automatgir væske eller Type-7176 væsker i manuell girkasse.