Hvordan velge en profesjonell videokamera

Hvordan velge en profesjonell videokamera


På begynnelsen av 90-tallet som velger en profesjonell videokamera var enkel. Betacam, Sonys pro-versjonen av sitt mislykkede Betamax-formatet, styrte hønsehus. Hvis du kjøpte en BVW-400A kan du være trygg på alle nettverk og TV-stasjon kan avspille dine kassetter. Sant nok, kameraene var dyre sammenlignet med tilsvarende kvalitet i dag, men dette formatet ble praktisk talt universelt akseptert. I dag er valget er mer komplisert.

Bruksanvisning

1 Først finne ut hva du har tenkt å gjøre med videokameraet. Det er et stort utvalg av profesjonalitet i videoen virksomheten: event videoopptak; skyting bryllup, Proms og begravelser; jobber som kringkasting nyheter stringer; skape instruksjons DVDer; leverer høy definisjon programmering; elektronisk kinematografi og mer. Selv om det er noe overlapping, være veldig klar på hvordan du har tenkt å tjene til livets opphold med videokameraet.

2 Neste bestemme på utskriften. Hvis du er en hendelse videofotograf, vil du være i stand til å tilby dine kunder HD minner som du vil kreve en premie, eller er målet demografiske knapt forbi overgangen fra VHS til DVD? Hvis du planlegger å skyte for lokale TV-nyheter som en overnatting Stringer, faktisk spørre de lokale stasjoner eller byråer i større markeder hva slags leveranser de forventer. Selv om det har vært et par filmer skutt på mini-DV, og blåst opp til 35 mm, har våre standarder endret. Hvis du planlegger å skyte for eventuell teatralsk distribusjon, din virkelig trenger å skyte på HD-video.

3 Bestem ditt budsjett. Noen HD-videokameraer, som Sony topp end HD Cam kan koste deg så mye som et lite hus. Det er en iboende del av seductiveness å kjøpe et nytt kamera. Ikke kjøp mer enn du trenger. Husk, i motsetning til det hjemme, vil videokameraer bare synke i verdi. Leasing er et alternativ, men av den tiden du har betalt av leieavtalen, vil utstyret nødvendigvis være mindre verdt enn du betalte for den.

4 Lær forskjellene i opptaksformatene. Mini DV og HDV-opptak massevis av detaljer på små kassetter, men spart på fargeinformasjonen beholdes. De er helt tilstrekkelig for arrangementet videography og nyheter, men de er 4: 1: 1 format hvor luminans er samplet fire ganger til hver prøve av rødt og blått, sammenlignet med 4: 2: 2 formater av Digital Betacam, DV 50 og HD Cam, der du har dobbelt så mye blått og rødt informasjon fanget. Du kan ikke bare gjøre komplekse fargebilder eller ren chroma keying på en 4: 1: 1 format. Også, selv om du kan gjøre DVD-er med en 4: 1: 1 format, fordi DVDer er også svært komprimert, kvaliteten vil være merkbart verre enn å skyte i en 4: 2: 2 format.

5 Kontroller at videokameraet har tre chips, enten CCD (charge par enheter) eller CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor). De to forskjellige transdusere arbeide annerledes. Inntil nylig CCD hadde kanten, men CMOS er å fange opp. Jo større chip jo bedre blir bildet. 2/3-tommers chips er profesjonell standard.

6 Få et utskiftbart objektiv. Det er gode profesjonelle videokameraer med fastmonterte zoomobjektiver, men objektivet interchangeability gir deg langt mer fleksibilitet for å feste vidvinkelprimtall eller ekstreme zoom.

7 Kontroller at kameraet kan generere fargefeltene for referanse. Noen tilbyr tonegeneratorer, en ekstra bonus.

8 For rask løpe og pistol skyting er det nyttig å ha full auto, men for bakgrunnsbelysning skyting, lysstoffrør eller en rekke andre forhold, være sikker på at du har enkel å bruke manuell overstyring av alle kontroller, fra iris til autofokus, og hvit balanse lydnivåene.

9 Favor skulder montert videokameraer. De er avgjørende for lang håndholdt fotografering. Panasonic HVX 200A er et fantastisk kamera, men det er vanskelig å hånd vent i lange perioder av gangen.

10 Velg XLR mikrofoninnganger for direkte tilkobling med profesjonelle mikrofoner.