Hvordan velge en Cat 5e kabel

Hvordan velge en Cat 5e kabel


I 1991 ble den Cat 5 kabelen høyeste kvalitet dataoverføringskabelen på markedet. Fra Cat 5 kom en enda høyere kvalitet kabel kalt Cat 5e. Det finnes tre forskjellige typer av Cat 5e kabler. Hver av de tre typene har en spesiell anvendelse for audio, internett og tale / data-overføring. Den vanligste har et PVC-kappe og en fast kjerne. Cat 5 kabler er erstattet med Cat 5e Cat 6 og den nye Cat 7 på som tiltrengte baser.

Bruksanvisning

1 Installer en Cat 5e solid kabel for fast installasjon hvor en kabel trenger å kjøre for lang avstand. The Cat 5e solide verk for 10/100 MB og Gigabit Ethernet. Alle som bruker internett via bredbånd bruker en Cat 5e kabel.

2 Velg Cat 5e datakabelen til telefonen og Ethernet bruk. Kabelen er strandet eller solid og hastigheten på en Cat 5e kabel er at av 1Gb eller raskere. Kvaliteten av kabelen er høy på grunn av de materialer som brukes til sin konstruksjon og installasjon. Ved overføring av data og tale, jo høyere kvaliteten av kabelen, jo mindre frekvensen tap. Både strandet og solid Cat 5e kabel tillate krymping.

3 Velg Cat 5e strandet fordi den har et PVC-kappe. Innsiden er ikke fast, slik at fleksibiliteten av kabelen. The Cat 5e er en fleksibel kabel som brukes for høyttalere og forsterkere. The Cat 5e bruker OCC kobber, som er en høyere grad av kobber. Minimalt tap av frekvens oppstår med høyere kvalitet kobber. OCC står for Office of Fylkesrevisjonen av valutaen. Graderinger av kobbertråd 1 til 3 beskriver re-smelte utvinningsgrad. Nummer en kobber har ca 88 prosent oppgang.

4 Skjær med et verktøy kniv Cat 5e kabel for å se at den bruker Teflon å vikle rundt kobber. Ulempen av Cat 5e strandet er oksidasjon. Oksydasjon finner sted på grunn av kobber og dets anvendelse som en halvleder i kabelen. Oksidasjon påvirker signalkvaliteten når det skjer i skjeden av Cat 5e strandet.

Hint

  • Sjekk med en elektriker for å se om Cat 5e er den høyeste kvalitet for kabel behov.
  • The Cat 5e er raskt blitt foreldet.