Hvordan utføre en Smog Test

Hvordan utføre en Smog Test


En smog test er når bilens eksosanlegg er sjekket for å bestemme utslipp av forurensende stoffer og andre giftstoffer. Noen stater krever en smog testen utføres for å registrere et kjøretøy; men dette vanligvis avhenger av alder og gjøre av bilen, som de fleste nyere biler ikke krever en smog test. For å utføre en smog test, må du kontakte din lokale avdeling av Motor Vehicles (DMV) for å bestemme statens smog utslipp som hver stat er vil variere, så vil deres metoder for testing. I tillegg vil DMV trenger å sjekke dine smog nivåer før du registrerer kjøretøyet.

Bruksanvisning

1 Finn ut om du er pålagt å ha en smog test. Hvis statens DMV sender deg en registrering fornyelse varsel som sier at smog sertifisering er nødvendig, eller hvis du selger bilen eller bringe den til en ny stat som skal registreres, må du kanskje få en smog test. De fleste smog testene er bra for et par år, med mindre din DMV oppgir noe annet.

2 Ta kontakt med DMV for å finne ut kravene til smog tester. De fleste statene krever smog tester bare hvis bilen er av en viss alder eller gjøre. Vanligvis eldre biler vil bli pålagt å ta en smog test før de kan registreres. I California, for eksempel biler som er seks år eller mindre er ikke nødvendig for å få en årlig smog sjekk inspeksjon. Noen unntak kan gjelde avhengig av hvilken type kjøretøy du ønsker å registrere, for eksempel, RV eller andre kommersielle kjøretøyer kan kreve en smog test.

3 Kontakt din DMV og gjøre en avtale for en smog test. DMV vil henvise deg til et godkjent bilverksted for å planlegge smog test. Spør representant eller gå til den lokale DMV nettsiden for å finne ut om kravene for bestått smog test, for eksempel utslippsnivået som smog testen ikke må overskride.

4 Ta bilen til godkjent bilverksted for smog test. Mekanikeren vil gi deg en smog sertifisering som du tar med til DMV å full bilens registreringsnummer.