Hvordan utføre en Kompresjonstest på motoren i en Honda Accord

Motoren i Honda Accord endret mange ganger opp gjennom årene. Enten det har en eldre 4-sylindret motor eller en nyere V6, er det viktig å holde den i gang på riktig måte. Over tid, deler slites ut forårsaker motoren å miste makten, brenne olje eller kjøre dårlig. En kompresjonstest er en enkel, billig måte å finne ut hva som er galt inne i motoren uten å rive den fra hverandre.

Bruksanvisning

1 Begynn testen ved første varmer opp motoren i Honda Accord. En kompresjonstest utført på en kald motor vil være unøyaktig. Kontroller at batteriet er også i god stand fordi det må snurre motoren flere ganger i løpet av testen.

2 Stopp motoren og ta ut tennplugger, slik at starteren spinner motoren fritt. Hvis Honda Accord har en 4-sylindret motor, vil det være bare fire, men hvis det har en V6-motor, sørg for å fjerne alle seks. Deaktiver tenningssystemet samt å unngå muligheten for elektrisk støt.

3 Plasser kompresjonstester til en av tennplugghull og dra motoren rundt. Dette bygger kompresjon i at sylinderen. Noter resultatene for sammenligning senere. Gjør det samme for alle fire eller seks sylindre, avhengig av motorstørrelse.

4 Evaluer testresultater ved å sammenligne dem til produsentens spesifikasjoner. Hvis Honda Accord er en 2008 modell med en 4-sylindret motor, er den anbefalte kompresjonsforhold 10,5: 1, men hvis det er en 2003 til 2007 modell, bør antallet være 9,7: 1. En 2003 eller nyere modell som inneholder en V6-motor bør ha en komprimering rekke 10,0: 1.

5 Finn ut om det er et problem inne i motoren. Hvis testresultatet nummeret er slått med 15 eller flere PSI, noe er galt. Tallene bør også være innenfor 10 PSI fra hverandre. Hvis noen av sylindrene produsere en lav lesing, tilsett en capful av motorolje og utføre kompresjonstest på nytt.

6 Re-evaluere de nye resultatene. Hvis komprimeringsnummeret ble høyere, stempelringer eller sylinderveggene trenger reparasjon. Hvis det er uendret eller ekstremt lav, så motoren har slitt ventiler eller alvorlig indre skader.

Hint

  • For modeller før 2003, sjekk bilens manual for anbefalte komprimeringsgrader.