Hvordan utføre en Kompresjonstest på motoren i en Chevy Corvette

Når V8-motor i en Chevy Corvette kjører dårlig, miste makt eller brennende olje, er en kompresjonstest er en enkel måte å løse problemet. Ved å sammenligne kompresjons tallene til den anbefalte kompresjonsforhold, kan du finne ut hvilke sylindre inneholde slitte deler og trenger reparasjon.

Bruksanvisning

1 Forberede seg til testen ved å varme opp motoren i Chevy Corvette siden en kompresjonstest utført på en kald motor vil være unøyaktig. Fjern alle de åtte tennplugger fra motoren når du slår av bilen. Sørg for å deaktivere tenningssystem for å eliminere muligheten for elektrisk støt mens du utfører kompresjonstest.

2 Plasser kompresjonstester til en av tennplugghull og sveiv starteren slik at komprimering bygger på at sylinderen. Skriv ned kompresjon nummer og fortsette til neste tennplugghullet. Gjenta prosedyren for hver av sylindrene, innspilling alle åtte tall.

3 Sammenlign komprimering tallene til kompresjonsforholdet for Chevy Corvette. Hvis bilen inneholder en 7.0L motor, er kompresjonsforholdet 11,0: 1, men hvis det har en 6.0L motor, er forholdet 10,9: 1. Hvis bilen inneholder en 6.2 L motor, varierer forholdet av hestekrefter. Det riktige forholdet for en 430hp motor er 10,7: 1 og endringer til 9,1: 1 for en 638hp motor.

4 Evaluere forskjellen mellom den anbefalte kompresjon og testresultatene. En ideell lesing faller innenfor 15 PSI av anbefalt nummeret. Tallene bør også være innenfor 10 PSI fra hverandre. Du må teste noen sylinder med en lav lesing.

5 Legg en liten mengde motorolje til sylinderen som viser en lav lesing før du kjører kompresjonstest på nytt. Dersom komprimeringen tall er høyere enn den første, har sylinderen bæres sylindervegger eller stempelringer. Hvis nummeret forblir den samme, er det slitte ventiler eller ventilseter.

Hint

  • Siden motoren i Chevy Corvette endret mange ganger opp gjennom årene, og komprimering prosenter varierer, bør du sjekke kjøretøyet manual for riktig forhold når du utfører en kompresjonstest på en modell før 2005.