Hvordan unngå blindsoner når du kjører

Når du kjører, vil du legge merke til blinde flekker som du ikke kan se mens du ser fremover på veien eller ved å bruke bil speil. Det er 8 blindsoner under kjøring: 2 i fronten av bilen, to på hver side, og to på baksiden av kjøretøyet. For å forhindre en ulykke, må du unngå blindsoner.

Bruksanvisning

1 Kjenn blinde flekker av bilen. Før du begynner å kjøre, bli kjent med de områdene som du ikke er i stand til å se når du sitter i førersetet og spent på.

2 Juster speilene for å redusere blindsonene. Juster side- og sidespeilene for å minimere de stedene som du ikke kan se mens du kjører. Mens på veien, kan du oppleve at enda flere speiljustering er nødvendig.

3 Snu hodet før du skifter fil. Filskifte krever et hode sving på den delen av sjåføren. Dette skyldes det faktum at det er umulig å fullstendig eliminere blindsoner.

4 Se etter et brøkdels sekund. Sette kroppen i en 45 graders vinkel og se om banen er klar før du bytter. Hvis du ser en bil i blindsonen, vente til det er klart.

Hint

  • Ikke bare stole på bilen speil for å unngå blindsoner. Studier har vist at speiler alene kan ikke oppdage alle blinde flekker.
  • Du må fysisk snu hodet for å se etter blindsoner i løpet av en førerprøven. Ellers er det grunn til å mislykkes.