Hvordan tur på baksiden av en pickup lastebil

Hvordan tur på baksiden av en pickup lastebil


Riding på baksiden av en pickup lastebil er en felles opplevelse for mange mennesker som bor i distriktene eller reiser til steder som Sørøst-Asia eller Vest-Afrika, hvor pickups er kollektivtransport. Når forsetene er fulle, er det vanlig praksis å haug mennesker inn i lasteplanet. Dette er absolutt farlig som å sykle i drosjen, og er ulovlig i mange stater. Selv om det er best å ikke ri i pickup lastebil senger i det hele tatt, er det noen måter å forbedre din sikkerhet hvis det er det eneste alternativet

Bruksanvisning

1 Sitte så nært som mulig til lastebil hytta. Bortsett fra å gi deg noe å lene seg på, er dette den mest stabile punkt i lasteplanet. Som alle barn som har ridd en skolebuss vil fortelle deg, ri over bakhjulene vil sende deg flygende dersom kjøretøyet treffer en bump.

2 Sitt vendt forover eller bakover, i stedet for sidelengs til bevegelse av lastebilen. Dette vil redusere sjansen for reisesyke og (hvis du kan møte frem) kan du se noen kommer støt før de treffer. Den sideveis kraft av en sving er lettere å ta når du er orientert på denne måten.

3 Finn noe å gripe. De fleste lastebil senger har festepunkter hvor det er hull i bed liner eller chassis. Grip dem tett, og alltid holde minst en hånd å holde opp på bilen, i tilfelle av et plutselig støt eller snu.

4 Velg ditt lastebil nøye. Når du er på veien i Afrika eller Asia, er det ikke uvanlig å se lastebiler med sine senger bærer et dusin mennesker eller mer; hvis det er færre mennesker og alle kan pakke tett i på sengen gulvet, vil dette bidra til å holde deg på plass. Mer overfylte lastebiler kan tvinge folk til å sitte på kanten av sengen eller å stå. Begge disse situasjonene er mye mer farlig.

5 Sitt på noe mykt. En pute vil spare halebenet fra blåmerker over en lang tur i en pickup.

6 Kle på turen. Du vil være ute i sol, vind og støv. Ta med en bandanna å dekke munnen, solbriller og passende klær for været.

7 Be sjåføren om å gå sakte. Drivere noen ganger glemmer hvor stort et brak føles å folk riding i ryggen. Roping regelmessig kan bidra til å holde alle trygt.

Hint

  • Hvis du betaler for en plass i en pickup - vanlig når du reiser utenfor allfarvei i mange land - kan det være en god idé å betale litt ekstra for å sykle i front. Utlendinger er vanligvis gitt førstevalg for dette. Ellers er det også mulig å kjøpe noen av de andre stedene i ryggen for å redusere trengsel og gi deg selv plass til å sitte trygt.
  • Riding på baksiden av en pickup er aldri trygg. Det kan kun gjøres noe tryggere ved å ri ordentlig. Hvis mulig, unngå det helt, i tilfelle en ulykke du er mye mer sannsynlig å dø hvis ridning i åpen iden av en lastebil enn i førerhuset.