Hvordan Tune Up en 1998 Dodge Cummins 12 Valve

Indiana-baserte Cummins Incorporated produserer en 5,9 liters dieselmotor som havner seks sylindere og tolv ventiler. Opprinnelig introdusert i 1984 for landbruk maskiner, denne motoren til slutt fant sin vei inn i Dodge Ram lineup i 1989. Mens V8-motorer var vanlig i denne lastebilen og dens konkurranse, Cummins diesel produsert mer dreiemoment ved lave enden samtidig opprettholde en drivstoffeffektive holdning til gassforbruk. Tuning og service denne motoren konsekvent hastighet vil sikre lang levetid for drift og maksimere ytelsen.

Bruksanvisning

Luftfilter

1 Løsne boltene som fester luftfilteret til resten av luftinntakssystemet.

2 Ta av luftfilteret nøye for å ikke søle skitt på andre deler av inntak. Endre filteret vil forbedre luftstrømmen gjennom motoren og maksimere makt.

3 Rengjør noen leftover skitt og annet rusk som det gamle filteret igjen.

4 Skift ut filteret med nyinnkjøpte luftfilteret. Den nye filteret skal gli på plass akkurat som den gamle gjorde.

5 Stram boltene som holder luftfilteret på plass med inntak. Bruk riktig fastnøkkel til å sørge for at boltene er sikret.

Fuel Injection Pump

6 Fjern oljepåfyllings og eksosmanifold fra motorens blokken. Disse delene må fjernes for å få tilgang til motorens innsprøytingspumpen. Bruk nødvendige nøkkel dimensjoner for å fjerne boltene som holder fyllstoffet og manifolden på plass.

7 Drei veivakselen klokken i en langsom måte å få tilgang til innsprøytingspumpen.

8 Fjern det gamle innsprøytingspumpen hvis tegn på sprekker montering eller lekker ut til å være tilfelle. Alle ledninger må fjernes fra pumpen før demontering.

9 Fest den nye bensinpumpen til det sted hvor den forrige pumpen eksisterte. Vær forsiktig i å stramme boltene som å ikke anstrenge pumpen, forårsaker gradvis lekker over tid.

10 Bolt manifolden og oljepåfyllings tilbake på plass. Sett noen ledninger som ble løsnet under utveksling.

Olje og oljefilter

11 Bruk den medfølgende jack som er spesifikk for din bil for å heve fronten av bakken. Tilstrekkelig plass vil være nødvendig for å få tilgang til oljepannen og oljefilter.

12 Plasser olje resirkulere container under bunnpannen på bilen. Hvis du ikke er positivt om hvordan å avhende brukt motorolje, ta kontakt med din lokale forhandler.

1. 3 Fjern oljepluggen fra pannen og la den brukte oljen helt renne fra motoren din. Bytt ut støpselet når du er ferdig.

14 Fjern den brukte oljefilter fra motorrommet ved hjelp av nødvendig størrelse skiftenøkkel.

15 Tilsett olje til det nye oljefilteret, fylle til ¾ full. Hånd skru det nye filteret på plass til stram.

16 Hell ny olje inn i motorens oljerommet. Fyll halvveis, så sjekk peilepinnen for å overvåke oljenivået riktig. Tilsett olje som nødvendig.

Hint

  • Koble fra batteriet før du fjerner / installerer nye motordeler.
  • Bruk hansker for maksimal beskyttelse mens du strammer deler.