Hvordan Tune en Scooter er forgasseren

Hvordan Tune en Scooter er forgasseren


Den tuning for en scooter forgasseren er litt av en throwback prosess til dagene før innsprøytning og moderne motorer i dag. Forgasseren er faktisk den mekanisme som blander brensel og luft, slik at en forbrenningsmotor kan kjøres. Forstå hvordan du stiller dem kan forbedre ytelsen og scooter nytelse.

Bruksanvisning

Utdanning og fjerning

1 Gjennomgå aktuelle håndboken for scooter og forgasseren. Finn din scooter håndboken og se om noe informasjon er tilgjengelig; ikke bli overrasket om det er veldig generell. Sjekk forgasseren produsentens hjemmeside for mer detaljert informasjon om manuell mangler det. Pass på at du forstår hvordan det fungerer forgasseren og hvor alle delene er. Sikre en deler diagram hvis mulig.

2 Fjern forgasseren. Å gjøre dette er ikke alltid nødvendig, men det gjør tuning enklere. Slå av alt drivstoff flyt hvis på, slå av scooteren, og kutte eller fjerne alle tennkilder. En gnist kan antenne bensin, selv om det bare røyk. Bruk forgasseren renere spray for å rense ut all grus og skitt. Hvis du utfører en fullstendig gjenoppbygging, holde alle delene sammen i en ren oljepanne eller skuffen for å unngå å miste dem. Rengjør hver del med forgasser renere og tørk av med en ren butikk fille.

3 Forstå forskjellen i forgasseren jetting. Ulike modeller vil ha forskjellige oppsett, men de alle følger samme logikk. Identifisere og finne din tomgang og lave enden jet, mid-range jet, og dine overtoner jet forsamlinger. Også identifisere og lokalisere luft / drivstoffblanding skrue hvis tilgjengelig.

4 Etter å ha fjernet, endre dyser hvis du ønsker økt drivstoff flyt eller redusert drivstofftilførselen. De fleste endringene er i full gass rekkevidde, slik at du kan sikkert la tomgang og mellomtoner alene. Prinsippet følger at hvis du bruker en større jetfly, vil du ha mer drivstoff flyt.

5 Installer forgasser, noe som gjør at alle deler er satt sammen per forgasseren guide og diagram. Pass på at ingen løse eller resten av delene finnes i din deler skuffen med mindre du har byttet ut en del. Når du installerer, sørg for å bruke nye pakninger for forgasseren hvis nødvendig. Gamle pakninger er komprimert og vil føre til luftlekkasjer. Bestill dine pakninger for søket forgasser fra scooter forhandler hvis du ikke har nye.

Testing og testing igjen

6 Test din drivstoffslangen for å sikre at du har drivstofftilførselen. Slå på drivstofftilførselen fra tanken din og la en liten bit av drivstoff renne ut i en fille. Slå av når fornøyd strømnings verk, og fest drivstoffslanger inn i forgasseren og ut til motoren hvis nødvendig. Stram alle banjo på drivstoffslangen og alle festeelementer for forgasseren. Ikke stram; mange forgassere er laget av aluminium og vil komprimere eller stripe hvis over-strammes. Test din forgasseren ved først å slå på scooter etter re-installere og feste drivstoff linje. Hvis motoren går på tomgang normal, så du sitter tilstand er god. Hvis motoren raskere eller boder ut, justere tomgangsskruen for å få riktig timing. Hvis motoren løpene i tomgang, har du en luftlekkasje; installere forgasseren igjen.

7 Test din scooter på mid-range hastighet. Ta det for et spill og stoppe ofte for å lytte til motoren. Hvis det er racing fort etter kjøring rundt, har du en luftlekkasje. Du må installere forgasseren. Hvis du stall ut når du gir det effekt, må du drivstoff sult og drivstoffstrømmen fungerer ikke; gå tilbake og installere.

8 Kjør scooter rundt for en stund hvis den kjører godt, og deretter gjøre en plug chop. Skjær motoren mens ridning og kysten til en stopp. Kontroller tennpluggen ved å fjerne det og se på fargen. Hvis det er brun, er du OK for å gå. Hvis det er fet svart, kjører du rik, og du trenger å redusere jets og starte på nytt. Hvis det er flaky hvit, kjører du for varmt og må starte på nytt.

Hint

  • Teste en innstilt forgasser tar tid, og du gjør må gjenoppbygge forgasseren et par ganger for å fjerne og prøve ulike jet konfigurasjoner. En scooter som brukes for rask ridning trenger forskjellig jetting enn én brukes til daglig pendling. Ha tålmodighet og bruke dine kunnskaper i jetting fra håndbøker for å velge riktig jet området for din scooter.
  • Å kjøre en motor for rik vil føre til mye røyk og vil berøre tennplugger, forårsaker din scooter for å dø ut mens du kjører. Ved å kjøre det for varmt, kan du ta et stempel. Du ønsker å sørge for at stemmingen er innenfor et akseptabelt område for drivstofftilførselen versus luft.