Hvordan Tune en Mazda 1,8

Hvordan Tune en Mazda 1,8


Mazda benytter en 1,8 liters motor i flere biler, blant annet den populære Protege og Miata roadstere. Motoren har flere fordeler for forbrukeren. Det er en liten motor som kan skryte av god drivstofføkonomi, og er relativt lett å vedlikeholde takket være sin enkelhet og layout. Hvis du eier en Mazda med en 1.8 motor, du kan tune bilen for bedre ytelse ved å legge til ettermarkedet.

Bruksanvisning

1 Oppgrader aksje fabrikken eksosanlegg med en high-flow enhet. Disse vanligvis inkludert diameter rør større med en mindre restriktiv katalysator og lyddemper. Dette vil redusere mottrykk, slik at motoren til å fungere mer effektivt gjennom kraften band.

2 Installer et sett av ettermarkedet kamaksler med en høyere grad av ventil varighet og løft for langt bedre topp-end makt. Mazda 1.8L motoren har en tendens til å kjøre ut av damp rundt 6000 rpm. Alle kameraer vil forlenge sweet spot av power-band, noe som åpner for senere girskift og bedre akselerasjon.

3 Legg et inntak systemytelsen for å øke leverings inn i motoren. Denne oppgraderingen er relativt enkel, men kan produsere konsistente makt gevinster på alle turtall ved å la motoren å innta mer luft.

4 Bytt fabrikk bremser med en stor brems oppgraderingssett. Dette forbedrer bremsekraft og reduserer bremse fade ved å bruke større diameter bremseskiver. Den legger også varmebestandig pads, designet for lengre perioder med dristig kjøring.

5 Senk bilen med et sett med sport eller rase (avhengig av hvor mesteparten av kjøringen vil bli gjort) senkefjærer. Disse bedre grep og kjøreegenskaper ved å senke kjøretøyets tyngdepunkt, og redusere luftmotstand.

Hint

  • Endring av kjøretøyet kan forårsake skader på vitale motordeler, så vær sikker på at du fortsetter med forsiktighet.