Hvordan Tune en CB Radio Antenne

Hvis du har en CB-radio og en antenne, må du ta forholdsregler med SWR (Standing Wave Ratio) slik at du ikke skader CB-radio selv. Den stående bølge-forholdet gjelder de kanalfrekvenser og antennens lengde. Det siste du gjør er å sette opp en antenne, koble opp koaksial til CB og slå den på for å begynne å snakke. Lær hvordan du stiller en CB radio antenne før du begynner å kommunisere på din radio. Hvis du ikke følger disse trinnene, er din radio ikke beskyttet mot skade og kan ikke fungere slik det skal.

Bruksanvisning

1 antennen montere og kjøre koaksialkabelen til CB-radio. Bruk et SWR meter for å sjekke den stående bølgeforhold. Hvis radioen har en innebygd meter, vil du ikke trenger en ekstern SWR meter. Man kan koble den koaksiale til baksiden av radioen. Hvis du trenger ekstern SWR meter, hekt koaksialkabel til inngangen på måleren og kjøre patch-kabelen til baksiden av radioen.

2 Plukk en kanal i nærheten av den lave siden av de radiofrekvenser. Hvis det ikke er på kanal en eller to, velge en av disse. Key på mikrofonknappen. Mens du gjør dette, se på SWR meter for å se hva lesing er for lav kanal. Den ideelle lesing bør være under 1,5. Hvis det er, er du i god form. Deretter flytter til et høyere kanal som tretti. Gjenta SWR sjekk. Hvis denne lesningen er under 1,5 i tillegg, er antennen akkurat. Dersom SWR er høy, gå videre til trinn tre.

3 Juster CB antenne lengde opp eller ned. Hver antenne er forskjellig, men vil enten ha en festeskrue for å holde antennen på plass, eller et sett med låseringer som holder antennen på plass. Dersom SWR er høyt på den lave kanalen, få antennen noe lengre. Dersom SWR er høy i den øvre kanal, få antennen kortere. Følg trinn 4 for å forlenge eller forkorte antennen.

4 Låse opp låseringer ved å vikle i motsatt retning. Hvis du trenger å forlenge antennen, løsne den øverste ringen og flytte opp en sving, og deretter flytte den nederste ringen opp og lås. Hvis du har en festeskrue, løsne og bruk den andre hånden til å heve antennen litt opp og stram festeskruen og lås på plass. Hvis antennen må forkortes, gjør det motsatte.

5 Sjekk den stående bølge ratio igjen som beskrevet i trinn 2. Hvis du fortsatt har en stående bølge problem, gjentar du trinn 4 til du har en god standbølgeforhold på både nedre og øvre kanaler.

Hint

  • Når du sjekker SWR, aldri har hånden på antennen. Dette vil forstyrre reading.Sometimes, må du kanskje flytte antennen hvis du ikke kan få en god lesing etter å prøve å forlenge og forkorte antennen.
  • Aldri se den stående bølgeforhold på kanal 19.