Hvordan transportere varer på en biltaket

Hvordan transportere varer på en biltaket


Når du pakker for en helgetur, et par ting rett og slett ikke får plass i bilens bagasjerom. Du kan bestemme hvilke elementer som er de viktigste og ta dem, eller du kan rette opp situasjonen på en helt annen måte. Gjør disse elementene en prioritet ved å transportere dem på taket av bilen.

Bruksanvisning

Med taket Carrier

1 Plasser taket carrier på plass. Det bør være minst en fot fra forkanten av bilens tak og være sentrert.

2 Fyll taket bærer. Den er designet for å brukes fullt ut pakket. Bruk puter eller puter til å fylle noen tomme flekker. Dette vil også dempe og beskytte innholdet.

3 Fest stroppene. På biler med rail kjører lengden av bilen, pakk den korteste stropper rundt skinnen og skru de lengre stropper gjennom løkkene på transportøren. Spenne lengre stropper i de korte stroppene og dra dem stramt. På biler med takstativ barer som ligger tvers over taket, plasserer transportøren mellom tverrstengene og feste stroppene over lengden av transportøren. Trekk dem stramt. For biler uten tak barer, kjøre stroppene til dørstokker og fest dem på samme måte som tak barer som kjører lengden av bilen.

Uten taket Carrier

4 Plasser en stropp eller stykke tau lengde-messig i midten av kjøretøyet. Legg et tungt teppe eller tilsvarende over stropp eller tau for å beskytte bilen og gi varene noe å sitte på. Kjør to skralle stropper eller sterke tau gjennom kupeen (åpne dører og kjøre dem gjennom åpningen slik at de vil sykle mot hodet liner med dørene lukket) og legger dem på taket ved siden av polstring.

5 Plasser varene på utfyllingen i en tett gruppert gjeng, noe som gjør at de tyngste bitene er på bunnen. Når lastet, plassere en annen teppe, pute eller presenning over varene og putt den i rundt den nederste kanten av bunken.

6 Sikre lasten. Begynn med kryss stropper / tau kjører gjennom interiøret i bilen og kjøre stropper eller tau opp og over stabelen. Stram stroppene eller binde tauene rundt stabelen, og pass på at lasten glir ikke. Ta den endelige langs tauet opp og bunken og sikre dette rundt padding og andre stropper til å låse dem på plass. Sjekk stropper / tau hver 50 miles og stram hvis nødvendig.

Hint

  • Plasser de tyngste elementene på bunnen av taket bærer. Se installasjonsinstruksjonene som følger med din operatør for riktig montering prosedyre for din biltype. Hvis du er ute og reiser i løpet av dårlige værforhold, vikle en vanntett presenning eller plastfolie rundt lasten.
  • Plasser aldri en taket carrier eller forsøke å spenne varer på en kalesje.