Hvordan Tow en Hummer H3

Hummer H3 er ikke en skreddersydd modell som den opprinnelige Army H1 eller H2 sivil versjon av H1; det er faktisk en re-kroppen av Chevrolet Colorado og GMC Canyon. Uten en trailer, den sikreste måten å taue en H3 er å fjerne den fremre og bakre drivaksler. Forlate dem på plass kan føre til alvorlig overføre saken skader, noe som er grunnen til at mange sjåfører velger å trailer sine Hummers i stedet for å flat-slep eller bruke en bil dolly.

Bruksanvisning

1 Erverve en flat-bed bilhenger med en 2-tommers ball hitch og en seng som måler minst 16 fot lang med 6,5 fot bred med minst 5000 lbs. lastekapasitet. Du kan bruke en 10 fot lang trailer for å imøtekomme den Hummer 9-fot, 3-tommers akselavstand, men forventer foran og bak på lastebilen til å henge over endene av tilhengeren. En trailer som kan frakte 5500 lbs. ville være et tryggere alternativ enn en 5000-lb. tilhenger; H3 veier bare 4.900 lbs., men det er uten å ta høyde for en full tank med drivstoff og alt annet som kan være om bord.

2 Koble tilhengeren til slepet bilen og senke sine landings bena i så fall utstyrt. Koble tilhengerens sikkerhetskjeder og elektriske ledningsnettet kontakten til kjøretøyet stry og senk lasteramper. Juster ramper slik at de stiller seg opp med H3 forhjul. Ikke la ramper å overskride H3 maksimale bak angrepsvinkel på 35,5 grader. I den virkelige verden, dette fungerer ut til om lag 3,5 fot av rampelengde for hver en fot av tilhengeren høyde.

3 Start H3 og sette det inn firehjulstrekk. Sakte kjøre den opp lasteramper mens en assistent leder deg. Den H3 har en 65,5-tommer foran sporvidde, så trekker det fra tilhengeren bredde og dividere med to for å bestemme hvor nær du trenger å bo i førersiden av tilhengeren sengen mens lasting. Kjør H3 opp på hengeren til traileren aksel faller rett under front dørhåndtak.

4 Loop dine slep stropper over toppen av rammen skinner rett bak det fremre og bakre støtfangere, og deretter koble stropp kroker til kroken øynene på tilhengeren. Trekk stroppene for hånd og deretter begynne ratcheting dem ned. Det er en teknikk til dette; Ratchet hver stropp ned av tre til fire klikk, deretter gå videre til den neste i klokkens retning. Fortsette å arbeide veien rundt lastebilen til hjulbuene er ca 2 inches nærmere hjulene enn de var da du startet. Sikre trucken på denne måten vil pre-load suspensjonen, som bidrar til å hindre unødig trailer roll og mulig katastrofe.

Hint

  • Ikke fest tilhengeren stropper til din H3 er aksler; Dette vil tillate lastebilens kroppen til å svaie i svinger.