Hvordan Tow en Fifth Wheel RV

Hvordan Tow en Fifth Wheel RV


Svingskive RVs er utstyrt med en svanehals hindring som kroker til sengen av en kraftig lastebil for å bli tauet. Ikke bare noen lastebil vil gjøre når tauing femte hjul, men; man må bruke en lastebil med en maksimal slepekapasitet som overstiger vekten av det femte hjulet. I tillegg kort seng pickups, stepside pickups og pickups med bed liners kan ikke brukes til å trekke en femte hjulet RV.

Bruksanvisning

1 Blokker tilhengeren hjulene ved å plassere dekkblokker bak hjulene. Senk bakluken. Juster trailer høyde, ved hjelp av tilhengeren pins på PIN-boksen, til høyden på lastebilen så det er hviler omtrent en tomme under det femte hjulet stikk hodet. Trekk i utløserhåndtaket på den vanskelighet, slik at den er i åpen stilling.

2 Sikkerhetskopier lastebil sakte og forsiktig til kingpin (stikk delen på RV) blir sittende fast i stikk hodet (den delen av stikk oppsett på lastebil). Lukk sikkerhetslåsen og fest den med låsepinnen. Plugg inn kabel for bremselysene og løft landingsunderstellet (stolpene som holder rv vannrett) opp en tomme over bakken med sveiven som løfter den. For femte hjul med en fjernkontroll understell oppsett, trykk på knappen som hever landingsunderstellet.

3 Test kroken opp ved å trekke frem sakte med lastebil. Hvis hekte ikke løsner, satte landingsunderstellet i sin kjørestilling, lukker bakluken. Fjern RV hjulblokkene.

4 Øv kjører med din femte hjulet hektet opp, med særlig vekt på bredden og lengden av hele pakken som du sleper, samt begrensningene av dine sidespeilene. Sjekk alltid speilene og vurdere eventuelle hindringer før du skifter kjørefelt, snu eller sikkerhetskopiering.

5 Ryggen din femte hjulet opp ved å sette din lastebil inn revers. Hvis du trenger å peke RV i bestemt retning, snu hjulet i motsatt retning for å gjøre det. Forutse bevegelsene til kjøretøyet med den ekstra vekten, samt flytting av andre kjøretøy rundt deg for å unngå kollisjoner. Alltid brems tidlig når du trenger å bremse ned eller komme til en stopp; den ekstra vekten vil ikke tillate deg å stoppe på en femøring.