Hvordan Tjenesten Miata hjullager

Hvordan Tjenesten Miata hjullager


Kulelagrene som tillater hjulene å svinge er faktisk ikke i rattet, selv om de er ofte referert til som hjullager. Lagrene er en del av navet system som hjulene og bremsesystemer feste til. I tilfelle av Mazda miata, ellers kalt MX-5 er lagrene betjenes sammen med navet. Prosessen med å betjene lagrene krever noen spesielle verktøy, inkludert en heis system, men hvis du har tilgang til et velutstyrt butikk, da prosedyren er relativt enkelt.

Bruksanvisning

Fjerne Wheel Assembly

1 Parker bilen på et løft, og pass på at løfte deler kontakte rammen og ikke akselen. Ikke sett på parkeringsbremsen.

2 Velg enten forhjul og løsne en av de fire lug nuts med lug skiftenøkkel. Forløpe diagonalt til den neste mutter inntil alle fire løfteørene er fjernet. Tappene bør ha fjernes i et kryss og tvers sekvens.

3 Trekk hjulet fra navet og sett det til side. Det er en stor disk bak rattet med en caliper som ser ut som en stor klemme montert på den ene siden.

4 Fjern klemmen fra bremseskiven ved å løsne de to festebolter med en pipenøkkel og skyve bøylen ut på siden. Bøylen vil fortsatt være koblet til et hydraulisk fluid slange, slik at bare la den henge der uten å fjerne slangen.

5 Trekk av bremseskiven ved å skyve den av festeboltene mot deg. Det kan være nødvendig å dyttet litt for å frigjøre den fra veien og bremsestøv. Hva er under er navet montering, noe som ser ut som en disk med de fire slepe roboter som stikker ut foran.

6 Skyve på forsiden av navet til den ikke vil gå tilbake lenger.

7 Plasser den spisse enden av uret på forsiden av navet og sette den til null. Se instruksjonene som fulgte med måleuret for å se hvordan du setter den riktig.

8 Trekk hub mot deg fast så langt det går, og legg merke til lesing på måleuret. Hvis summe leser mer enn .002 inches, deretter fortsette med å fjerne senterkopp.

9 Trekk av hetten som dekker midten av navet ved hjelp av en hammer og meisel rundt kantene før det kan trekkes ut for hånd. Det bør være en stor mutter under med en fane som holder den fra å slå. Dette er låsemutteren.

10 Vipp av kategori ved hjelp av hammer og meisel til fanen ikke lenger går inn i spindel at mutteren går rundt.

11 Stram låsemutteren med en pipenøkkel og deretter teste løshet av navet med oppringt på samme måte som før. Ved tiltrekking av mutteren ikke bringer området henhold .002 inches, da hele navet må byttes ut.

12 Ta av låsemutteren med en pipenøkkel og trekk deretter hub montering av. Det kan være nødvendig å bruke en avtrekker, som klemmer rundt navet disken og deretter bruker en bolt i sentrum for å skyve inn på spindelen, mens klemmen trekker ut.

Kontroll av Hub

1. 3 Undersøk lagrene inne i navet med fingrene for å se om det er noen ujevnheter, løsne, lekker eller støy. Hvis noen av disse symptomene er funnet, vil navet må byttes.

14 Sjekk festeboltene for slitasje eller stripping rundt gjengene. Hvis det er noen slitasje eller stripping, så navet må også byttes ut.

15 Se på den anti-lock break system sensor ring på baksiden av navet for slitasje. Ringen bør være på enden av den utstikkende del i sentrum av skiven. Dersom sensoren er slitt, vil navet må skiftes ut.

Installere New Hub

16 Plasser den nye navet på spindelen med festeboltene som peker mot deg.

17 Sett den nye låsemutteren på spindelen og skru det ned med momentnøkkel til en tetthet mellom 123 og 160 fot-pounds av dreiemoment. Se bruksanvisningen for din momentnøkkel for å være sikker på at du holder det riktig, eller du kan få feil mengde dreiemoment.

18 Bøy tappen på den nye låsebolten inn i hakket på spindelen, ved hjelp av hammer og meisel. Vær forsiktig så du ikke treffer den så hardt at fanen bryter av.

19 Plasser låsemutteren hetten tilbake i sentrum av navet og trykk den tilbake på plass med hammeren.

20 Skyv bremseskiven tilbake på de fire festeboltene.

21 Plasser bøylen tilbake på den siden av disken og stram festeskruene med momentnøkkel til en tetthet mellom 36 til 51 fot-pounds av dreiemoment.

22 Sett dekket tilbake på festeboltene og fest dem med slepe nøtter, og pass på å gå i kryss og tvers sekvens.

Hint

  • Ikke starte tjenesten før bilen er avkjølt i minst 30 minutter, da bremseskiver kan bli veldig varmt.