Hvordan Tjenesten en Scooter

Hvordan Tjenesten en Scooter


Holde en scooter kjører riktig krever regelmessig vedlikehold, bare som en bil. Dette inkluderer å gå gjennom scooter kontrollsystemer, sjekke dekkene, og endre ut oljer hvert 3000 til 5000 miles. Oppgavene ikke fører til noen store hodepine og kan utføres av hvem som helst med noen timer og arbeidsområde.

Bruksanvisning

Oljeskift

1 Finn dreneringspluggene for motorolje dersom det ikke er konsumert i forbrennings (to-takts motorer) og for girolje (overføring). Plasser en metall renne pannen under og ved hjelp av en halvmåne skiftenøkkel, løsne og ta ut tappepluggen og pakningen. La oljen renne helt ned i pannen. Sett inn tappepluggen med en ny pakning. Stram forsiktig ut kontakten, men ikke stram og stripe motorpanseret tråder.

2 Finn den nye olje oppføring stuss, åpne lokket eller mutter, og hell på ny olje i reservoaret for både motorolje og girkasse. Fortsett å legge olje til nivået når fyll mark. Lukk opp påfyllingspluggen eller mutter og tørk opp eventuell olje som kan ha lekket.

3 Ta renne pannen og hell den gamle oljen i en tom mugge container, uavhengig av hvilken olje er drenert. Ta kannen til en oljegjenvinningsstasjon eller en profesjonell mekaniker for avhending.

Kontrollere / endre kontrollkabler

4 Identifisere hvor alle kontrollkabler er for bremser, gass og giring hvis inkludert. Fjern eventuelle scooter kropps nødvendige deler for å få tilgang til kabelkontrollområdet. Sjekk de utsatte kabelområder for noen frynser, og flagge disse kablene med slike tegn for utskifting.

5 Fjern dårlige kabler ved først å klippe dem med kabel snippers. Finn en utsatt posisjon og kutte målet kabelen helt gjennom. Trekk i kabelen enden til motorens styre ut fra motorsiden, og den gjenværende ende fra hvor den er koblet til styreavtrekkeren (dvs. pedal, håndtak, etc.). Fjern festekabelen mutteren på motorenden for gjenbruk.

6 Ta en ny kontrollkabel spesifikk for kontroll blir reparert (dvs. bremse versus gass etc.) og smør den opp for hånd med motor fett. Sett fri kabelende inn i kabelhuset ende i hodesettet at kabelen vil kjøre gjennom inne i scooter kroppen. Arbeid kabelen gjennom huset til nesten helt inn. Koble den motsatte enden av kabelen med en ledelse slutt på kontroll trigger skivene. Gå til den andre enden og trekke kabelen gjennom huset så mye som mulig å fjerne slakk. Skyve den mottagende spaken tett mot kabelenden til omtrent utløse den bestemte motormekanismen. Fest kabelen tett med en mutter som klyper kabelen, strammer den ned med to halvmåne skiftenøkler. Slipp sikret kabelen og teste pedalen for å sikre at det fungerer riktig.

Kontrollere / skifte av dekk

7 Kontroller dekkene på scooter med en lufttrykkmåler for å bekrefte de opprettholder sin riktig lufttrykk. Fjern en mistenkt dekk som er flatt eller svakt på trykket ved å unsecuring dekkets felgen fra scooter hjulnavet. Luften ut av dekkene helt. Fjern eventuelle nøtter fester felghalvdelene hvis hjulet er en split rim. Bruk plast dekk spaker for å fjerne dekket fra felgen.

8 Trekk ut slangen hvis det brukes på scooter dekk. Bytt slangen med en ny inne i dekket. Skift dekk hvis slangeløst og det lekker. Sett den nye slange og dekk tilbake på felgen. Pass på at slangen ikke kommer i klem hvis du bruker en delt rim når sikre de delte felg nøtter.

9 Pump opp dekket delvis for å få dekk og slange inne til plass ordentlig på felgen. Re-sikre dekk på scooter hjulnavet. Bruk et dekk pumpe for å re-blåse opp dekk til fullt trykk. Ta scooter for en prøvetur for å se etter eventuelle andre hjulproblemer.

Hint

  • Sørg for å ha butikk håndklær hendig fordi mange scooter deler involvere fett som kan komme inn på klær og andre scooter deler raskt ved reparasjon.
  • Ikke gå billig på vedlikehold. Å gjøre en kabel vare litt lenger for noen få dollar lagret kan resultere i en frustrerende dag senere.