Hvordan Tjenesten din egen Harley Fatboy

Hvordan Tjenesten din egen Harley Fatboy


Som med hvilken som helst maskin, krever en Harley-Davidson Fatboy en streng vedlikeholdsplan for å holde den øverste kjører stand til enhver tid. Kostnadene forbundet med disse vanlige vedlikeholdsintervaller er ofte ganske høy, slik at mange Fatboy eiere søker etter andre alternativer. Gjennomføre et flertall av tjenesten detaljer selv tilbyr et slikt alternativ, sparer du litt penger samtidig som det gir en dypere forståelse av motorsykkelen drift. For det meste, grunnleggende prosedyrer er ganske enkel og kan utføres ved hjelp av standard verktøy mekanikk. Husk at noen oppgaver, inkludert motor og girkasse reparasjon, er best overlatt til fagfolk.

Bruksanvisning

Batteri, Lys og ladesystem Inspeksjon

1 Skru av mutteren fra baksiden av motorsykkelen setet, ved hjelp av en pipenøkkel. Setet løftes av rammen for å få tilgang til batteriet.

2 Test batteriets strømavgift, ved hjelp av et multimeter satt til å teste en DC (likestrøm) spenning skala. Sett multimeter røde sonde på batteriets positive (+) terminalen, deretter den sorte ledningen på batteriets negative (-) terminal. Lad batteriet med en automatisk batterilader hvis spenningen lesing er mindre enn 12,1 volt DC.

3 Start motoren og åpne gassen for å heve turtallet til 3000 rpm (omdreininger per minutt). Ta en annen spenning lesing på batteriet, ved hjelp av et multimeter. Kontakt din lokale Harley-Davidson forhandleren for å feilsøke ladesystemet, hvis batteriets ladespenning er mindre enn 14,1 volt. Lukk gasspaken og la motoren gå på tomgang.

4 Aktiver frontlys, blinklys og bremselys for å sikre at alle lys fungerer som den skal. Erstatte eventuelle lyspærer som ikke lyser.

5 Stopp motoren. Sett på plass, ved hjelp av en pipenøkkel til å stramme mutteren på baksiden av setet.

Fluid og filter

6 Løft motorsykkel til en vertikal stilling, ved hjelp av en tjeneste stand.

7 Skru av oljetanken avløpsslangen er klemme, ved hjelp av en flat skrutrekker. Trekk dreneringsslangen ut av den venstre side av rammen, bak motoren og la vannet renne av motorolje inn i en oljepanne. Skyv avløpsslangen tilbake på sin festebolten på rammen, bruk en flat skrutrekker til å stramme slangeklemme.

8 Skru av oljefilteret fra forsiden av motorens veivhus, ved hjelp av en filtertang. Fyll det nye oljefilteret med 0,25 qt. av 20W50 motorolje. Skru oljefilteret på veivhuset for hånd, stoppe når filterets pakning berører motoren. Trekk filteret ved en ekstra halv omdreining for hånd.

9 Skru av lokket fra høyre side av oljetanken. Hell 2,75 qts. av 20W50 motorolje inn i oljetanken. Skru lokket tilbake på oljetanken.

10 Skru bolten avløpet fra bunnen av overføringsenheten, ved hjelp av en pipenøkkel. Tapp sendinger væske i en oljepanne. Skru tappeskruen på plass, ved hjelp av en pipenøkkel.

11 Fjern lokket fra høyre side av overføringsenheten. Hell 1 qt. Harley-Davidson overføring væske inn i transmisjonen. Skru lokket tilbake på overføringen.

12 Skru avløpet bolten fra den primære bolig på venstre side av motorsykkelen, som ligger like nedenfor den primære runde clutch inspeksjonsluke, med en Torx skrutrekker. Tapp den primære væske inn i en oljepanne. Skru tappepluggen på plass, med en Torx skrutrekker.

1. 3 Fjern clutch inspeksjonsluken, med en Torx skrutrekker for å fjerne dekselet er boltene. Hell 1 qt. Harley-Davidson primære væske inn den primære gjennom clutch inspeksjon porten. Slutt å fylle når primærfluidet er på nivå med bunnen av clutchenheten i primær.

14 Sett på clutch inspeksjonsluken på den primære, med en Torx skrutrekker til å stramme dekke sin bolter.

Hint

  • Kjøp en Harley-Davidson servicehåndbok for detaljerte instruksjoner og ekstra serviceprosedyrene.
  • Kjenn dine grenser. Har arbeidet som utføres av en Harley-Davidson tekniker hvis du føler at jobben er utenfor ditt ferdighetsnivå.