Hvordan Take Off et Fan Clutch i en 2005 Ford F-150

2005 F-150 var bare et år fjernet fra en redesign som eliminerte eldre, rundere kropp stil til fordel for en mer lastebil-lignende design. 2005 F-150 kom standard med en 202-hestekrefter, 4,2-liters V-6 motor som brukes et motordrevet vifte med et temperaturkontrollert clutch. Clutchen vil engasjere seg videre som motor temperaturer stiger, øker hastigheten på viften i prosessen. Skifte fan clutch på standard 4,2-liters motor krever fjerne viften liksvøpet og vifte sammen med clutchen, men det er en ganske grei oppgave.

Bruksanvisning

fjerning

1 Lirk opp sentrene for alle sju tegnestift-stil klemmene fra radiatoren synet skjold ved hjelp av en flat skrutrekker, deretter lirke ut klipp fra synet skjold. Løft synet skjerme av radiatoren.

2 Koble fra ledningsnettet er koblet til inntakslufttemperatursensor, som er den eneste sensoren settes inn i luftrenseren avløpsslangen. Trekk veivhuset lufteslangen fra luften renere avløpsslangen fra sin inntaket på luftfilter avløpsslangen. Løsne de to slangeklemmer på luftfilteravløpsslangen, en sikre den til spjeldhus og en til luftfilter, ved hjelp av en flat skrutrekker, og trekk luften renere avløpsslangen fra motorrommet.

3 Hold fan clutch stødig med viften skivene verktøyet mens løsne fan clutch mutteren med fan clutch mutteren verktøyet før clutchen er fri fra vannpumpen.

4 Løsne boltene som fester viften likkledet i motorrommet med en skralle og socket, og trekk liksvøpet, vifte og clutch fra motorrommet.

5 Sikre clutch og vifte i en soft-Jawed benk skrustikke og fjern skruene som fester viften på clutchen ved hjelp av en skralle og socket. Fjern viften fra den gamle clutchen.

Installasjon

6 Fjern den gamle clutchen fra skrustikke og sikre ny clutch i skrustikke. Skyv viften på ny clutch, samkjøre sine boltehull med de på clutch og hånd-træ fan-til-clutch bolter. Trekk til fan-til-clutch boltene til 13 fot-pounds med en momentnøkkel og socket.

7 Guide viften liksvøpet, vifte og clutch inn i motorrommet som en montasje. Hånd træ fan liksvøpet sin festeskruene, da Trekk til boltene til 53 tommers-pounds med en tomme-pund momentnøkkel og socket.

8 Hånd træ ny fan clutch mutter på vannpumpen. Hold viften stødig med viften trinse verktøyet, og stram så det å 41 fot-pounds ved hjelp av en momentnøkkel og vifte clutch mutteren verktøyet.

9 Trykk på luften renere avløpsslangen på sin inntaket på luftfilter og spjeldhus, og stram de to slangeklemmer med en flat skrutrekker. Trykk veivhuset lufteslangen inn i inntaket på luftfilteravløpsslangen og koble IAT sensor ledningsnett i IAT sensoren.

10 Sett på radiator nettstedet skjold og veilede de syv tegnestift-stil klemmene i sine hull. Trykk midt på alle de syv festeklemmene nedover til hvert senter er i flukt med hodet av sine klipp.

Hint

  • Noen auto deler butikker leier fan clutch mutter og vifte trinse verktøy, hvis du ikke har en tilgjengelig.