Hvordan ta vare på scooter

Hvordan ta vare på scooter


Riding en scooter kan være et godt valg hvis du leter etter billig transport og ønsker å spare på drivstoff kostnader. Scootere har ikke på langt nær så mange mekaniske komponenter som en full størrelse kjøretøy, noe som også betyr at vedlikeholdskostnadene vil være mye lavere. Det er viktig at du tar vare på scooter og vedlikeholde det for å få så mange miles fra det som du kan. Litt øm kjærlig omsorg kan gå langt i å maksimere levetiden på scooter.

Bruksanvisning

1 Les bruksanvisningen for scooter slik at du forstår hva vedlikeholdsplanen er, som kan variere sterkt fra en scooter til en annen. Vedlikeholdsarbeider, for eksempel endre væsker og erstatte tennplugger, skal utføres i henhold til produsentens spesifikasjoner.

2 Sjekk oljenivået på din scooter regelmessig. Tilsett olje som nødvendig. Hvis scooteren brenner for mye olje, er dette et tegn på motorproblemer. Å fange problemet før heller enn senere kan hjelpe deg å unngå en dyrere reparasjon regning enn om problemet går ubemerket.

3 Sjekk lufttrykket i dekkene ukentlig for å sikre at dekkene er riktig lufttrykk. Sideveggene i dekkene vil bli merket med anbefalt dekktrykk. Riktig oppblåst dekk vil slites jevnere og varer lenger. Du bør også se etter eventuelle sprekker i dekkene, noe som kan føre til dekk feil. Sprukne dekkene bør byttes ut umiddelbart.

4 Sjekk alle skruer og hengsler på scooter hver 1000 miles eller hver sjette måned, avhengig av hva som kommer først. Alle hengsler skal være i forskriftsmessig stand, og alle løse bolter skal strammes.

5 Påfør et skinn beskytter til setet, hvis det er skinn. Dette vil bidra til å beskytte materialet mot solens skadelige stråler. Hold scooter ren og voks det regelmessig, noe som vil bidra til at malingen beholde sitt showroom ny glans.