Hvordan ta gode DSLR bilder i dårlig lys

Hvordan ta gode DSLR bilder i dårlig lys


Ofte er digitale speilreflekskameraer kjøpt fordi å ta bedre-enn-gjennomsnittet bilder, men kjøperen er ikke alltid nødvendigvis sikker på hvilke innstillinger som fungerer best for visse situasjoner. Hvis kameraet på automatiske innstillinger vil skape flotte bilder mesteparten av tiden, men det er også tider da du trenger for å ta bilder under dårlige lysforhold. Det er visse innstillinger du kan velge som vil gi deg de beste bildene i dårlig lys. Du har mange alternativer, noen som kan brukes i fellesskap.

Bruksanvisning

1 Øk kameraets ISO. Sensoren vil være mer følsomme for lys inn i objektivet, noe som gir deg en usedvanlig lysere bilde. Dette vil også fjerne overflødig kornethet i bildene dine.

2 Forlenge lukkertid. La lukkeren opphold åpen for en lengre periode vil tillate mer lys for bildet. Hvis lukkerhastigheten er noe lengre enn 1/250 Plasser kameraet på et stativ, slik at bildet ikke blir uskarpt.

3 Sett en større blenderåpning for objektivet ved å sette blenderåpning f-stop til et mindre antall. En åpning av 11 er vanligvis brukt for å ta bilder under forhold som involverer tilstrekkelig belysning. Ved hjelp av en åpning på mindre enn 11 vil fungere best. Avhengig av linsen, kan du bare være i stand til å gå så lavt som 5,6 eller 3,6, mens andre objektiver vil tillate deg å stille inn blenderåpningen til 1.8.

4 Bruk blitsen hvis du ikke finner en innstilling for ISO, lukkertid eller blenderåpning som vil gi deg en akseptabel bilde. Avhengig av avstanden til motivet fra kameraet, bruk av blits vil mest sannsynlig enten gjøre absolutt ingenting å lysne bildet eller vil vaske ut fagene i bildet. Derfor bruker blits bør bare gjøres som en siste utvei.