Hvordan synkroniserer jeg ut karbohydrater på en Raptor 600?

Synkron de to forgassere på en Raptor 600 sikrer like ytelsesnivåer både Mikuni forgassere når du vrir på gassen. I mange tilfeller, hvis motorsykkelen er vanskelig å starte eller går ujevnt, synkronisere forgassere løser problemet. Jobben innebærer å fjerne setet fairing å få tilgang til forgassere, og synkronisering av forgassere med et manometer som gir drivstoffluftvolum avlesninger. Synkronisering av Mikuni forgassere på en Raptor 600 er en relativt enkel prosedyre at den gjennomsnittlige gjør-det-selv-mekaniker kan gjøre med håndverktøy og litt tålmodighet.

Bruksanvisning

1 Løsne klemmene på begge luftfiltre med en skrutrekker eller metriske sekskantnøkkel. Trekk filtrene av hver forgasseren. Dersom forgassere har en felles luftboksen, trekk veivhus ventilasjons linjene utenfor boksen for hånd og fjerne boksen ved å løsne klemmene på hver forgasser.

2 Identifiser de små skruer eller de korte brystvortene med gummihetter på inntaksportene på hver forgasser ved siden innsugsmanifoilene på sylindrene. Ta ut og lagre skruer eller gummidekslene på hver. Når skruene ble fjernet, skru en Yamaha adapter i hver port og stram den med en beregning skiftenøkkel.

3 Plasser en motorsykkel stativ eller liten kasse på gulvet på venstre side av motorsykkelen nær venstre forgasseren. Fest gummislanger fra en dual-gauge manometer på hver av de adaptere eller brystvortene på forgassere. Plasser manometeret på stativet eller kasse med målerne opp.

4 Start motorsykkelen og la motoren varme opp og gå på tomgang ved normal driftstemperatur. Vanligvis er motoren varmet opp i omtrent tre til fire minutter. Ikke vri på gassen, eller du risikerer å tegne kvikksølv ut av manometer og inn i topplokk.

5 Finn de pilot-luft stilleskruene på venstre side av hver forgasseren. Fest skrutrekker på skruen på en av forgassere.

6 Vri skruen en måte, så tilbake, mens du lytter til turtallet. Motorhastigheten vil falle, deretter stige og falle igjen. Finn det punktet hvor motoren går på tomgang på raskeste hastighet. Legg merke til lesing på den tilsvarende manometeret måleren når inaktiv er på raskeste hastighet.

7 Fest skrutrekker på pilot-luft justeringsskruen på motsatt carb. Skru skruen begge veier inntil det tilsvarende manometeret måleren viser identisk med den i den motsatte måleren.

8 Kontroller at manometer målingene er nettopp identisk for hver carb. En mindre avvik i drivstoff-luft-innstillingene kan redusere maksimal ytelse av motorsykkelen. Gjenta om nødvendig synkroniserings prosedyren for å få identiske målinger.

9 Slå av motoren. Løsne manometer slange fra hver carb. Installer de lagrede skruene inn i inntaksporter med skrutrekker eller push lagrede caps på brystvortene for hånd.

10 Sett luftfiltrene eller vanlig luftboksen på karbohydrater. Koble til veivhus ventilasjons linjene til en luft-boksen. Fest sete fairing på motorsykkelen.

Hint

  • Mange MC-butikker leie manometre og bære et utvalg av Yamaha adaptere.
  • Se i feilsøkingsdelen i servicehåndboken eller en kvalifisert mekaniker om synkronisering karbohydrater ikke forbedrer motorsykkel ytelse.