Hvordan synkronisere en kamerablits

Hvordan synkronisere en kamerablits


Dagens digitale speilreflekskamera (dSLR) kameraer har muligheten til å justere sin lysfølsomhet (ISO) som trengs når det begynner å bli mørkt. Men det er noen tilfeller når du vil ønske å bruke en ekstern blits for å legge lys til et skudd. Når du tar bilder med en ekstern blits må du sørge for at du skyter på lukkerhastighet som vil synkronisere med blits, ellers vil du ende opp med ekstremt undereksponerte bilder.

Bruksanvisning

1 Sett inn et fullt oppladet batteri og minnekort i kameraet. Hver gang du er på vei ut for å skyte, alltid sørge for at du batteriene er fulladet og du har ekstra minnekort.

2 Sett inn nye batterier i den eksterne blitsen. Hvis du bruker flash mye kan det være lurt å vurdere å investere i oppladbare batterier.

3 Fest den eksterne blitsen ved å skyve den på kameraets blitssko. Fest flash på plass ved å skru låseringen på undersiden av blitsen.

4 Slå på kameraet, og velge lukkerprioritet eksponeringsmodus. Avhengig av merke på kameraet, lukkerprioritet bli merket med "S" eller "TV" for tidsverdi hvis du fotograferer med et Canon-kamera. Sett din lukkertid til 1 / 250th av andre eller mindre. Dette er den vanligste maksimal lukkerhastighet for digitale kameraer. Noen DSLR-er vil synkronisere på 1 / 500th av andre, men de fleste vil synkronisere på 1 / 250th av et sekund eller mindre.

5 Slå blitsen på og når Klar-lampen lyser, se i kameraets søker. Du skal se en liten lyn indikerer en flash er vedlagt.

6 Hold kameraet for deg øye, komponere motivet og ta bildet.