Hvordan stoppe en lekkasje i en 92 Camry Radiator

Hvordan stoppe en lekkasje i en 92 Camry Radiator


Som de fleste relativt moderne biler, bruker 1992 Toyota Camry en aluminium radiator, som kan repareres ved hjelp av en rekke grunnleggende produkter. Mindre lekkasjer kan festes med en stopp-lekkasje oppløsning som pumpes inn i kjølesystemet ved vannpumpen og utvider seg inn i sprekker og skaper en holdbar plugg. Mer intensivt skader vil kreve bruk av en epoksy-basert radiator sprekk-fylling produkt.

Bruksanvisning

1 Hev og støtte panseret. Med motoren av og etter å ha kjølt seg ned i minst 20 minutter, fjern radiatorpåfyllingslokket. Helle innholdet i en radiator stopp-lekkasje løsning i reservoaret. Følg retningslinjene på emballasjen for å finne ut hvor mye produkt å legge til.

2 Sett på lokket og slå av motoren på, slik at kjølevæsken å sirkulere. Hold motoren i gang til kjølevæsken har varmet opp og lekkasjen er stoppet. Hvis lekkasjen er alvorlig nok til at kjølevæske er rushing ut før produktet har en sjanse til å jobbe, samle kjølevæsken i en ren beholder og legge den tilbake i reservoaret etter å slå av motoren, og deretter fortsette med prosessen. Hvis lekkasjen ikke klarer å stoppe etter å legge dette produktet, er det på tide å prøve en mer direkte tilnærming til å reparere skaden.

3 Kneed eller på annen måte aktivere en passende mengde epoxy kitte utviklet spesielt for aluminium radiator reparasjon. Følg produktet retninger for å bruke den til lekkasjen. La epoksyen herde helt, helst vente over natten. Påfyll radiatoren med kjølevæske og starte motoren for å teste forseglingen.

Hint

  • Hvis begge disse metodene mislykkes, er radiatoren for sterkt skadet for amatør reparasjon og bør sannsynligvis bli erstattet.
  • Rydd opp noen sølt kjølevæske umiddelbart; det er giftig for små dyr.