Hvordan Spray Bed Liners

Hvordan Spray Bed Liners


Bed liners tjene til å beskytte din lastebil finish og forhindre skjemmende rust og bulker i sengen. Gjør-det-selv-bed liners kommer i mange former, fra børste-on til aerosol spraybokser til mer profesjonelle spray-på materialer. For holdbarhet, spesielt i tunge bruksområder, et materiale som Zolatone eller annen gummiert spray, er best. Prinsippene for anvendelse av disse materialene er i det vesentlige den samme. Kvaliteten av resultatet er mest direkte relatert til forberedelse og integriteten av materialet som brukes. Følg fremgangsmåten nedenfor uavhengig av materialet du bruker for å få de beste resultatene fra din spray-in bed liner.

Bruksanvisning

Prepartation

1 Bruk maskeringstape, maskering papir og plast for å dekke alle områder av lastebil du ikke ønsker å spraye med seng liner materiale. Vær spesielt forsiktig rundt kantene på sengen for å lage rette linjer og kanter.

2 Fjern bakluken og all hardware inne i sengen. Dette inkluderer festepunktene og alt bolt-in maskinvare som ikke kan maskeres. Sett maskinvare til side, men beholde bakluken lukkes, som innsiden av det vil bli sprøytet også.

3 Mask baksiden av bakluke og fjerne maskinvare som ikke kan maskeres på den også. Lag selv rette maskeringslinjer der du ikke ønsker sengen liner å gå. Sand området som skal sprayes grundig med 180 sandpapir.

4 Sand resten av sengen for å bli sprayet med 180 sandpapir også. Dette vil sikre at materialet vil følge sengen og vil ikke skrelle. Sikre at all smuss og rust fjernes fra sjiktet.

5 Rengjør alle de slipte områder med aceton eller lignende renere. Bruk kjemikalieresistente hansker, som aceton vil raskt føre til alvorlige etseskader. Ved hjelp av kompressoren, blåse støv og rusk ut av sengen med luft.

Sprøyting Bed Liner

6 Installer vannfilteret i kø på kompressoren, slik at ingen fuktighet vil forurense materialet du bruker. Sørg for at alle deler av sprøytepistolen er rene og prepped for sprøyting. Sett kompressoren regulatoren til riktig trykk for materialet dere er sprøyting, vanligvis 65-75 psi.

7 Bland materialet i henhold til instruksjonene. Vanligvis redusering kan brukes til å forlenge tiden du har til å spraye materialet før det begynner å kurere. Så snart materialet er blandet, hell den i sprøytepistolen og begynner å sprøyte. Herdetider er ofte svært begrenset på sengen liner materiale, så arbeide raskt. Jobb deg fra forsiden til baksiden av sengen, som dekker alle områder grundig.

8 Påfør flere strøk. Noe materiale krever at du vente mellom hvert strøk for å la hvert lag tørke. Andre ber deg om å bruke belegget raskt, og stoppet ikke før du har den tykkelsen og dekning du ønsker. En god tommelfingerregel er å bruke tykkere strøk til gulvet av sengen og mindre til sidene.

Rydde opp

9 Når duken er alt brukt, rengjør lakken pistol og rekvisita ved hjelp av aceton eller lakk tynnere. Gjør dette raskt for å hindre helbredelse av sengen liner materiale i maleriet apparat.

10 Installer maskinvare som ble fjernet. Mens materialet fortsatt er klebrig, erstatte all maskinvare som har blitt fjernet slik at det blir plass inn i materialet og ikke stikke ut for mye fra sin opprinnelige plassering.

11 Fjern alle maskeringstape og emballasjemateriale, ved hjelp av lakktynner for å fjerne alle liner i løpet spay. La liner herde i minst 24 timer før slik at det å bli våt. Sette bilen i en varm og solfylt område vil fremskynde tørking og herding prosessen.

Hint

  • Bruk en standard maling respirator når sprøyting maling-basert materiale. Dette vil forhindre bivirkninger fra inhalering av disse kjemikaliene.