Hvordan spore en bil bygget av VIN Number

Hvordan spore en bil bygget av VIN Number


Et kjøretøy identifikasjonsnummer, eller VIN-nummer, er en 17-tegns sekvens av tall og bokstaver som brukes til å identifisere en bestemt bil, lastebil, varebil eller stasjonsvogn. En VIN nummeret kan betraktes som et redskap fingeravtrykk, som det peikt slike attributter som merke, modell, år, anlegg kode og produsentinformasjon. Tjenester som Carfax bruk VIN tall for å hjelpe potensielle kjøpere av brukte biler til å vite en bestemt bilens historie, for eksempel om bilen noensinne har vært i en ulykke.

Bruksanvisning

1 Skriv ned VIN nummeret på bilen du ønsker å spore. VIN nummeret vil inneholde en sekvens av 17 tall og bokstaver. Hvert nummer og bokstav har et bestemt formål eller verdi.

2 Undersøk første siffer i VIN nummeret. Det første sifferet representerer landet der kjøretøyet ble produsert. Hvis bilen ble produsert i USA, vil det første sifferet i VIN nummeret begynne med enten 1 eller 4.

3 Se på andre og tredje tegn i VIN-nummer. Den andre karakteren av en VIN nummer vil identifisere produsenten av et bestemt kjøretøy. For eksempel, Chevrolet (1); Dodge (B); Ford (F); General Motors (G) eller Honda (H). Det tredje nummeret vil identifisere kjøretøyet type eller produksjon divisjon

4 Se på den fjerde gjennom åttende tegn i VIN-nummer. Denne fem-tegnstreng blir referert til som den Vehicle Descriptor seksjon. Den brukes av produsenten for å identifisere egenskaper ved kjøretøyet, for eksempel kropps stil, motortype, merke og modell.

5 Match kjøretøy beskrivelsestegn hos produsenten. De fem-sifret kjøretøy beskrivelses tegn (fjerde til åttende sifrene i VIN-nummer) er ikke universell. Med andre ord, de kjøretøy beskrivelses tegnene må være tilpasset en bestemt produsent for å bestemme kroppstypen av et kjøretøy. Hver produsent vil ha sine egne tabeller for å oversette de beskrivelses tegn.