Hvordan spore bilen din

En bileier kan enkelt spore hans eller hennes bil med en Global Positioning System, bedre kjent som en GPS-enhet. GPS er et satellittbasert navigasjonssystem som ble utviklet av ingeniører og US Department of Defense over flere tiår, som starter i 1950 strekker seg inn i 1990-årene. Teknologien har siden modnet slik at en GPS kan overvåke bevegelse av ting og mennesker, beregne og vise retninger, lage kart, og fortelle tid med nøyaktighet.

Bruksanvisning

Hvordan spore bilen din

1 Når du kjøper en GPS-enhet, vet hva slags GPS-enhet som du trenger. Det er mange forskjellige merker og størrelser av GPS-enheter; den dyreste system betyr ikke at det nødvendigvis er det beste for deg. De to grunnleggende typer er GPS-logging enheter og GPS-enheter som bruker en web-plattform. Dine spesifikke behov for sporing vil avgjøre hva GPS-systemet er best for deg. Hvis du vil ha en GPS-enhet for sikkerhet eller i tilfelle bilen er stjålet, bør du velge en GPS som bruker en web-plattform. Hvis du bruker GPS-teknologi til å spore dine ansatte, kan det være lurt å bruke en GPS-logger, siden det ikke krever en månedlig avgift.

2 GPS-systemer som bruker en web-plattform har en innebygd tilkobling til Internett, slik at du kan gå på line og se hvor bilen befinner seg eller historien om hvor bilen har vært. Dette vil hjelpe deg eller polititjenestemenn hvis bilen blir stjålet og må ligge. Fordelen med denne type GPS-enhet er at du ikke trenger å gå til bilen for å få enheten til å spore hvor bilen har vært. Ulempen er at det er en kontinuerlig gebyr; du må betale månedlig for mobil kommunikasjon service.

3 En GPS-enhet som er en datalogger er plassert i bilen og registrerer de stedene som bilen er kjørt. For å se hvor bilen har vært, må du fjerne enheten fra bilen og koble den til en PC for å lese dataene. Fordelen er at du får en detaljert rapport om hvor bilen har reist på bekostning av nettopp enheten og uten månedlige avgifter. Men ulempen er at du ikke finner bilen din hvis den blir stjålet; stedet, kan du bare se hvor det har vært hvis du gjenopprette kjøretøyet.

4 Begge GPS-enheter kan være nyttig avhengig av dine behov. Ta deg tid til forskning GPS-enheter og lese anmeldelser til å bestemme hva som enhet for å kjøpe. Vurdere kostnadene for installasjon, målestasjoner og operatører, og også besøke produsentens nettsider etter svar på andre spørsmål du måtte ha.

5 Hvis du har en nyere modell bil, har du kanskje ikke å kjøpe en separat GPS-systemet fordi de fleste nye biler tilbys med GPS-systemer som allerede er installert på grunn av populariteten av GPS-teknologi. Hvis du må kjøpe en GPS-enhet for en eldre bil, bør installasjonen være enkelt. De fleste GPS-enheter kan installeres til frontruten ved hjelp av en sugekopp, mens andre kan monteres på dashbordet. Mange GPS-enheter er også bærbare, tillater enhetene som skal løsnes og flyttes til forskjellige biler etter behov.