Hvordan Splice Speaker Wire for en ny bil

Skifte fabrikk installert høyttalere i en ny bil med nye ettermarkedet høyttalere kan kreve mer speaker wire enn du har tilgjengelig. Ekstra tråd kan også være nødvendig hvis man har en forsterker som vil bli brukt. Hvis du kommer til kort for høyttalerkabelen må du spleise en ny del av høyttalerledningen til den eksisterende ledningen. Men vil du først bestemme lengden på høyttalerledningen som er nødvendig for installasjonen.

Bruksanvisning

1 Skjær ½ en tomme fra endene av det eksisterende høytalerledningen med wire cutters.

2 Fjern ½ en tomme av isolasjon fra eksisterende høytalerledningen med wire strippere. Gjenta dette trinnet med den nye speaker wire.

3 Slip den lille stykke krympeslange på eksisterende høyttalerledningen. Den krympeslange brukes til å dekke skjøten.

4 Sett den positive enden av den eksisterende høyttalerledningen inn i den ene ende av en butt-kontakt. Komprimer enden av baken kontakten med krympeverktøy. Gjenta dette trinnet med positive enden av den nye speaker wire.

5 Sett den negative enden av den eksisterende høyttalerledningen inn i den ene ende av en butt-kontakt. Komprimer enden av baken kontakten med krympeverktøy. Gjenta dette trinnet med negative enden av den nye speaker wire.

6 Skyv krympeslange over skjøten. Påfør varm luft til krympeslange med hårføner inntil røret begynner å krympe over skjøten.

7 Trekk forsiktig på høyttalerledningen for å kontrollere at ledningene er sikre.