Hvordan spare bilbatterier

Hvordan spare bilbatterier


Når et bilbatteri ikke fungerer slik det skal, kan du finne deg selv i en rekke frustrerende situasjoner. Det er derfor det er viktig å lære å bevare bilens batteri. Gjør du det kan bidra til å forhindre det fra å miste makten ved et uheldig øyeblikk, og med riktig stell og energisparende tips, kan du beholde bilens batteri med optimal ytelse i årene som kommer.

Bruksanvisning

Sørg for at alle dører helt stengt

1 Sjekk alle dører og avdelinger i bilen din og sørge for at de holder stengt. Dette inkluderer dør hanskerommet, alle dører i bilen samt stammen. Mange biler har lys som er koblet til disse dørene; derfor, når dørene ikke er helt lukket, kan lysene holde på og renne verdifull energi fra batteriet.

2 Reparere eventuelle ødelagte hengsler eller låser på dørene. Hvis hanskerommet har for mange elementer i det, kan dette hindre at døren lukker ordentlig.

3 Fjern eventuelle overflødige elementer i hanskerommet. Fjern eventuelle gjenstander nær dører som hindrer dem i å lukke helt.

Rene terminaler på bilbatteri

4 Åpne panseret av bilen. Se på betingelse av terminalene på bilens batteri. Hvis du merker noen rust eller korrosjon rundt terminalene, kan dette føre til at batteriet ikke til å fungere skikkelig. Det vil også tappe energi fra batteriet.

5 Ta på hansker og vernebriller. Rengjør terminalene på bilbatteriet. En kombinasjon av naturlige elementer påvirke dannelsen av rust. Tre av disse elementene omfatter, salt, vann og varme. Du bør sjekke terminalene på batteriet minst en gang hvert halvår.

6 Hell cola på batteripolene. La den sitte i noen minutter. Ta våt svamp og tørk av rester fra batteripolene.

Rengjør bolter rundt Battery

7 Ta cola og plassere noen inne i en bolle. Plasser fille inne og la cola å mette fille.

8 Plukk opp fille innenfra bollen og forsiktig ring ut overflødig væske. Ta fille og legg den rundt en av boltene.

9 La fille på bolten i fem minutter. Gjenta denne samme fremgangsmåte med de andre bolter som omgir batteriet. Denne prosessen vil bidra til å fjerne rust eller korrosjon fra boltene på batteriet, noe som også bidrar til å forlenge levetiden på batteriet.