Hvordan Skjær et Winch Cable

Kabel som brukes for en vinsj anordning består vanligvis av en høy glitter yrkestål. Vinsj kabler varierer i bredde, påføring av dreiemoment og vekt dispersjon, samt laste slepekapasitet. Du vil normalt kutte en vinsj kabelen når vinsjen er skadet eller sitter fast. Dette kan skje når vinsjkabel har vært over-stresset av lastekapasiteten, eller år med forvitring og rust, eller enkle slitasje fra hyppig bruk. Fremgangsmåten for å kutte kabelen vil avhenge av diameteren av kabelen.

Bruksanvisning

1 Mål kabel diameter med et målebånd. Dette vil hjelpe deg å velge de riktige størrelse skjærende verktøy for enkelt å kutte kabelen. Større vinsj kabler kan trenge en stor par bolt cutters å skjære gjennom stål, kan mindre kabler krever bare en liten avbiter.

2 Ta på hansker og vernebriller. Skår av stål kan springe ut kabelen når du klippe det, og kan lett ende opp fast i hendene eller øynene.

3 Finn punktet der du ønsker å kutte kabelen, og merk den med kritt eller tusj. Sett knivene på kabelen, og sørge for at kabelen sitter i det punktet av "V" form av åpne kuttere.

4 Klem knivene stengt ved hjelp av rask maksimal kraft. Dette vil sikre at kabelen er kuttet rent i to. Hvis du ikke kan kutte kabelen på første forsøk, må du skifte knivene på første kutt og gjenta til kabelen er kuttet.

Hint

  • Rådfør deg med vinsj bruksanvisningen for riktig vedlikehold og drift for å unngå å måtte kutte kabelen.
  • Ikke kutt kabler som er under høyt stress. Whiplash fra høyspentkabler kan kløyve en person eller utsatt vedheng i to.