Hvordan skifte olje på en 2006 Honda TRX400EX

Den 400EX har vært førstevalget for den kresne ATV racer siden Honda introduserte den i 1999. 400EX fikk sin første store redesign i 2005, hvorav mye fokus på omforming ATV fendere og frontlykter. Som de fleste ting bygget av Honda, er 400EX motor relativt skuddsikre, men holde den løpsklar hengsler i stor grad på den oppmerksomheten den får fra deg. Som anbefalt av Honda, bør du skifte olje og oljefilter hver 600 miles, med mindre ATV aktivt raste. Konkurranse maskiner bør ha sin olje og filter skiftes etter hvert løp.

Bruksanvisning

1 Flytt 400EX til et godt ventilert område og starte motoren. La motoren varm i to til tre minutter, så stopper motoren. Skru av oljepåfyllingslokket fra venstre side av oljetanken, som ligger mellom oljekjøleren og fronten av motoren. Plasser en dreneringspanne under oljetanken.

2 Fjern drenerings bolten fra bunnen av oljetanken, ved hjelp av en 14 mm stikkontakt og skralle. La oljen renne ned i avløpet pannen og slip knuse vaskemaskin på pluggen tråder. Rengjør pluggen tråder med en klut, deretter settes en ny forelskelse skiven på bunnpluggen.

3 Fjerne boltene som fester friksjonsplaten til bunnen av 400EX anvendelse av en 10 mm stikkontakt. Trekk skid plate bort fra ATV å avsløre motoren avløpet bolten på venstre side av veivhuset. Flytt renne pannen under tappebolten, skru deretter avløpet bolten fra motoren, ved hjelp av en 16 mm pipe, og la den gjenværende oljen renne. Skift motor avløp bolt knuse skiven.

4 Tørk av oljedreneringshull ren. Skru tappebolten oljetanken på plass og stram den til 15 fot-pounds, med en momentnøkkel. Skru av motoren avløp bolt til 18 fot-pounds. Løft friksjonsplaten på plass og tett stramme friksjonsplaten bolter.

5 Beveg dreneringssumpen til høyre side av motoren, like under det runde oljefilterdekselet. Fjern oljefilteret dekselboltene, ved hjelp av en 8 mm kontakten. Trekk dekselet og oljefilter av motoren. Skyv en ny oljefilter - mot "out-side" merking trykt på filteret utover - og sett på plass dekselet. Trekk til dekselboltene til 7,8 fot-pounds.

6 Fyll oljetanken med 1,5 liter SAE 10W-40 MC-grade motorolje, deretter skru av oljepåfyllingslokket på plass. Start motoren og la den gå på tomgang i fem minutter. Sjekk for lekkasjer i begge oljeskift bolter, samt oljefilterdekselet. Stopp motoren og kontroller oljenivået ved hjelp av peilepinnen festet til oljepåfyllingslokket. Tilsett mer olje etter behov, for å heve oljenivået over den nedre merket trykt på peilepinnen. Skru av oljepåfyllingslokket tett på plass.

Hint

  • Ikke bruk automotive-grade motorolje i 400EX. Auto oljer inneholder friksjonsmodifiser som kan føre til at ATV clutch å skli og kan føre til tap av kontroll som kan føre til skade. Bruk kun motorsykkel-spesifikke smøremidler som er våte-clutch kompatibel.