Hvordan skifte olje på en 2002 Honda Odyssey

Honda lanserte sin første forsøk på en minivan i 1995 årsmodell. Denne van, kjent som Odyssey, delte plattform med Honda Accord. Den opprinnelige Odyssey cam utstyrt med en 2,2-liter, in-line firesylindret motor som kvernet ut 140 hestekrefter. 2002-versjonen av Honda Odyssey kom utstyrt med en 3,5-liters V-6 som produserte 240 hestekrefter, et imponerende hopp i mindre enn 10 år. En del av å opprettholde Odyssey innebærer å endre olje hver 3750 til 7500 miles, avhengig av kjørestiler.

Bruksanvisning

1 Åpne Odyssey hette og fjern oljepåfyllingslokket fra toppen av motoren. Sett lokket på et sikkert sted.

2 Jekk opp fronten på Odyssey med et gulv jack. Slide bukker under Odyssey er underramme og senk van til bare bukker støtte den.

3 Skyve under Honda og finn bunnpanne - den store metall pan på bunnen av motoren. Plasser renne pannen under oljepluggen på forsiden av bunnpannen. Fjern dreneringspluggen med den lukkede enden av en kombinasjon skiftenøkkel.

4 La oljen renne fra motoren til bare langsomme drypp forbli. Rengjør dreneringspluggen med en lofri klut og installere en ny metallskive på bunnpluggen. Stram tappepluggen og tettsittende det med den lukkede enden av en kombinasjon skiftenøkkel.

5 Finn oljefilteret, omtrent tre tommer lang sylinder til passasjersiden av bunnpannen.

6 Skyv renne pannen under oljefilteret og løsne den med en skralle, 6-tommers forlengelse og Honda verktøy No. 07912-6110001, oljefilter cup. Når løs, la oljen renne fra filteret og ta det for hånd.

7 Rengjør oljefilter monteres med en ren, lofri klut.

8 Plasser en liten mengde ny 5W-20 motorolje på enden av fingeren og gni olje rundt O-ringen på det nye oljefilteret. Dette hindrer at O-ringen fra sammenkrøll mens stramme filteret.

9 Stram oljefilteret på oljefilteret mount. Trekk til oljefilteret til 16 fot-pounds med en momentnøkkel, 6-tommers forlengelse og den spesielle Honda oljefilter cup.

10 Hev Odyssey fra bukker bruker et gulv jack, og fjern bukker fra under Odyssey. Senk Honda til bakken.

11 Sett inn en trakt inn i oljepåfyllingshullet på toppen av Odyssey motor og hell i 4,6 qts. av API-sertifisert, 5W-20 motorolje.

12 Fjern peilepinnen fra motoren og tørk av peilepinnen med en ren med en lofri klut, og sett peilepinnen. Ta ut peilepinnen og kontroller at oljenivået er nær toppen av crosshatched delen av peilepinnen. Legg motorolje etter behov. Sett på oljepåfyllingslokket.

1. 3 Start motoren og la den gå i tre minutter. Slå av motoren ned, kontrollerer og justerer oljenivået i henhold til prosessen i trinn 12.

14 Lukk Odyssey hette.

15 Sett inn en trakt inn i en av de tomme olje flasker og helle olje fra dreneringssumpen i tomt flaske. Gjenta dette trinnet til dreneringspannen er tom.

16 Ta flasker med gammel olje og oljefilter til en automotive væske gjenvinningsstasjon. Mange auto deler butikker utføre denne oppgaven gratis.