Hvordan skifte olje i 1996 Mercedes C280

Hvordan skifte olje i 1996 Mercedes C280


En Mercedes C280 oljeskift er i motsetning til et oljeskift i de fleste biler. Mercedes biler bruker ikke den typiske, selvstendig oljefilter. De bruker et separat filtreringsmedium som blir satt inn i en patron. Mediet er spesielt laget for hver type Mercedes motor, og selskapet selger en komplett oljeskift kit som lar enhver gjør-det-selv auto-entusiast for å få jobben gjort riktig.

Bruksanvisning

1 Åpne panseret på Mercedes C280, og skru av oljelokket.

2 Finn plast panel under motoren. Dette panelet må fjernes for å få tilgang til dreneringsnøtteolje pan, og vil kreve en 8 mm-kontakten på en skralle. Det vil være fire bolter. Skru dem i mot klokka og ta av plastdekselet.

3 Plasser oljepanne under tappemutteren bunnpannen.

4 Fjern drenerings mutter med 13 mm socket og skralle, også dreie mot klokken. La den brukte oljen renne ned i bunnpannen.

5 Finn oljefilteret som vil være på førersiden nær baksiden av motoren.

6 Fest socket oljefiltertang og skru av kassetten. Kassetten vil slippe en gang skrudd ut, og sammen med det vil komme filtermediet sammen med o-ringer og pakning. Disse kan kastes, men filtreringsmediet kan resirkuleres.

7 Plasser det nye o-ringene på plass på patronen sammen med pakningen. Ta et nytt filter medium fra settet ditt og plasser den i kassetten, deretter forsiktig skru den tilbake på plass i klokkens retning. Stram den forsiktig med socket oljefiltertang.

8 Bytt ut tappepluggen og også plast dekker panelet. Dra dreneringspannen ut fra under bilen og brukt olje resirkulere til enhver automotive bensinstasjon eller jernvarehandel.

9 Hell 7 liter ny motorolje inn i oljepåfyllings på toppen av motoren, skru på oljepåfyllingslokket og lukk panseret.

Hint

  • En sekskantet kontakten vil sikre at du ikke runde noen nøtter som du fjerner dem.